6.11.2013

Terveisiä (osa)kierrätyksen nimissä


Askarteluinnostusta = pään nollausta parhaimmillaan. Suorastaan terapeuttista.
Ja kerrankin ajoissa, koska kyseessä on joulukorttien väkerrys.

Vanhat meille tulleet joulutervehdykset (valmiit, painetut kortit) kokivat kovia, kun joutuivat leikkuriin :(  :(  :(
Mutta ilahdutetaan (?) niillä kierrätyksen nimissä tänä jouluna. Joku voi jopa saada siivun joskus omalähettämäänsä takaisin :) :) :)Jos nämä "kuuset" rakentuivatkin kierrätysajatuksella, niin pohjat kuusille ovat uutta kartonkia - siksi vain osakierrätystä.


Vuoden 2013 joulupostimerkit:


Itellan sivulla avaudutaan joulupostimerkeistä näin:

"Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 4. marraskuuta uudet joulupostimerkit, jotka ovat saaneet tänä vuonna innoituksensa nostalgisten kiiltokuvien maailmasta. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemien postimerkkien kuva-aiheiksi on valittu vanhoja piirroskuvia, joita on käytetty postikorteissa tai kiiltokuvissa."

Mukavia, tykkään minä.


Joulukorttien historiasta voi lukea täältä:
http://suomalainenjoulu.fi/joulun-perinteet/historiaa/joulukortit

Linkistä löytyy muutakin tietoa jouluperinteistä.

---------------
 
Onkohan olemassa kerhoa, jossa esitellä itsensä:
"Hei, olen Väkertäjä. Olen jouluihminen."

:)


6 kommenttia:

 1. Voi että, ei voi muuta kuin ihailla. Olen itse nyt muutamana (jestas, jo muutamana) vuotena ostanut kaikki valmiina...Takataskun Joulu vie kaikki ajat ja kesällä markkinat ja syksyn käsityömessut. Voi hyvänen aika, mä olen tainnut pilata omaa eloani, kun aikaa ei ole yhteenkään joulukorttiin, käsintehtyyn, itsetehtyyn. Ensi vuonna aloitan jo tammikuussa tekemään. Onpas mulla nyt isosti lupauksia tammikuuksi. Lupasin tehdä ensi jouluksi kynttilälyhtyjäkin. Eli koko sepustukseni piti sisällään, että ihailen ja karehdin sua! Näppärät sormet ja valmiita tuotoksia! Postimerkit ovat tosissaan kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli muutama vuosi väliä näis korttiaskarteluus, mutta nyt syystä mistä lie, sain nämä aikaiseksi näinkin ajoissa. Yleensä ideaa pukkaa siinä vaiheessa, kun pitäis jo postittaa :) Parin kamun kanssa ollaan sovittu, että omatekemät aina, joten joka joulunalus on muutama tullut tehtyä välivuosinakin. Kaupastahan niitä saa, ja koreeta onkin.
   En mäkään näitä varmaan tekisi, jos mulla olis tuollaiset systeemit kuin sulla - mistä sitä aikaa kaikkeen repisi. Notta rispektiä sun suuntaan vaan!!!

   Poista
 2. Onpa hienoja! Mulla on korttien suunnittelu aivan vaiheessa, melkein voisin tästä idean napata :) Mutta en raaski kyllä saamiani kortteja leikata, kun kaikki on joulusta 1988 alkaen tulleet on nätisti niputettuna pahvilaatikossa tallessa. En tiedä mitä varten niitä talletan, mutta enää en aio traditiotani katkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Sulla on siis kortti poikineen jemmassa :) Vanhoja kortteja on mullakin, mutta voivat joutua kierrätykseen joskus myöhemmin. Valokuvalliset ja itsetehdyt ovat tallessa.
   Materiaaliksi näihin käy mitä vain, mm. aikakauslehdistä löytyy sopiva värikkäitä kohtia leikeltäväksi. Mallikappaleen tein nuoteista, hauska sekin.
   Kortinväkerrysintoa - hyvin ehtii vielä! ;)

   Poista
 3. Olipas mukava kierrätysidea! Kauniita tuli korteista. Mä kans oon ennen tehnyt itse AINA kortit, mutta nyt viimeseen kuuteen vuoteen ei ole tullut tehtyä. Aina haaveilen, mutta aika ei muka ole riittänyt.
  Jokohan tänä vuonna ehtis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuule sitä kaikkea ehtii kun vaan kerkiää :D
   Tänä vuonna - syystä mistä lie - itteväkerretyt kortit tosiaan ovat ajoissa valmiina. Toivottavasti uumoiltu postilakko ei haittaa perillepääsyä, jahka sen aika on...

   Poista