20.11.2013

Joulumieltä hyvää tekemällä ja kukkivat ihmeet


Hyvänmielen Jouluneuleet -kampanja

Pelastakaa Lapset Ry:n ja Kauhavan Kangas-Aitan yhteistyö toivottavasti tavoittaa taas monet neulojat. Itse olen hiljookseen aina jotakin laittanut menemään, ja vielä ehtii ottaa kutimet käteen...

Näine saatesanoin asiasta kerrotaan Kauhavan Kangas-Aitan sivulla:

"Järjestämme taas Kauhavan Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa Hyvänmielen Jouluneuleet -kampanjan. Otamme vastaan itsetehtyjä sukkia, pipoja, lapasia ja kaulahuiveja jaettavaksi joululahjoina Suomen vähävaraisille lapsille. Pyydämme postittamaan kampanja-asusteet Kauhavan Kangas-Aittaan 03.12.2013 mennessä. Kauhavan Pelastakaa Lapset Ry pakkaa lahjaneuleet ja Kauhavan Kangas-Aitta Oy postittaa ne eteenpäin.
Neuleohjeita löytyy www-sivuiltamme.
Tule mukaan jakamaan hyvää mieltä ja lämpimiä neuleita lapsille!"

http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/a15b86de7b3c823bc2256c7d0045c595/47ff80d55c130b7dc2257c1b004ca63a?OpenDocument

Monia muitakin kohteita löytyy, jokaiselle varmasti sopiva tapa.

-------------------

Kukkivat ihmeet

Muille varmaan ihan tavallista, mutta mulle tässä riittää kovasti päivittelemistä!
Nimittäin mun kaksi orkideaani kukkivat kumpikin tahollaan :) 

Toinen on valkokukkainen Perhosorkidea.
Sain sen lahjaksi reilu pari vuotta sitten. Jo silloin se kukki liki 1½ vuotta yhtä kyyttiä. Keväällä se tiputti viimeiset kukkasensa ja piti ½ vuoden paussin, kunnes nyt syksyllä huomasin reilusti uusia kukkanuppuja, ja jopa yksi uusi kukkavarsi oli pukkaantunut liki juuresta uusine nuppuineen.

Toinen orkideaihmeeni on Jalopuikkokämmekkä (Dendrobium nobile).
Minulle ennestään tuntemattoman näköinen orkidea päätyi ikkunalleni kevättalvella jonkun marketin puolenhinnan poistopöydältä. Kukkavarressa oli muutama valkoinen pieni kukka (huom. varressa) - oli siis kiinnostavan erilainen, suht virkeän näköinen ja edullinen, joten ostoskärryihinhän se päätyi.

Hiljaiseloa vietti sekin kukkasensa pudotettuaan, vaan nyt on hiljalleen pukannut ilmajuuria, uusia (kummallisia) pötkylävarsia - ja niihin KUKKIA!

Orkideani viihtyvät valossa liki ikkunaa, vettä saavat kerran viikossa tai kahdessa - ehkä siinä se salaisuus, ettei niitä niin hyysää... :)

Saatanpa hankkia kolmannenkin orkideani... (ja neljännen ja... no ei, en anna orkideamopon lähteä käsistä).Täältä asiantuntevaa tietoa:

http://www.suomenorkideayhdistys.fi/index.php?p=perhosorkidean-hoito

http://www.suomenorkideayhdistys.fi/index.php?p=dendrobium-nobile---jalopuikkokaemmekkae-2

www.suomenorkideayhdistys.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti