29.10.2013

Tuubi duubi duu

Se taannoinen kuva niistä jämälangoista......jalostui sitten tällaiseksi tuubiksi (kaksi kierrosta kaulan ympäri)...


...virkaten.

Koukkuna oli nro 8 (!) siksi, että lopputulema on riittävän löysä (= pehmoinen). Mulla kun pakkaa tuo käsiala olla tiukemman sorttista, niin pienemmällä koukulla tuosta olisi tullut pelliä - ei niin kiva kaulalla.Virkkasin hiirenhäntää noin 130 silmukan verran ja siitä sitten vain kiertämään kehää. Pikkuusen kattelin sävyjä ja värejä tasaisemmiksi. Välillä katkoin lankoja lyhyemmiksi, kun vastaan tuli hieman isompia jämäkeriä, joista olisi tullut vaikka kuinka monta kierrosta... Tein sitten kunnolla sen näköisen, että jämälankaiselta näyttää. Lankavahvuudet olivat kaikkea paksumpien ja ohuempien väliltä; seuraava kierros tasasi kyllä ne epätasaisuudet.

Mukavaa puuhaa, olisi tehnyt mieli säätää enemmänkin värejä, mutta sitten se olisi enempi suunnitellun oloinen (mitäs vikaa siinäkään toisaalta olisi...). Värikäs se on, mutta pakkaa olla mustanpuhuvaa tuo talvitakkiosasto, joten...

Tv:n katselun ohella virkkaus passaa mulle paremmin kuin kutominen, joten kun nyt vielä jäi jämiä, niin jos aloittais toisenkin. Ja jos jämät loppuvat kesken, niin ainahan niitä saa lisää :)

Tässä linkki ohjeeseen, miten langat saa yhdistettyä toisiinsa "näkymättömästi":
http://www.youtube.com/watch?v=-nq_7EXTWHE

Maikku lapsukaiseni: Hauskaa ikääntymispäivää today! Tahtooko hän tuubin? ;)
4 kommenttia:

 1. Onpas nätti!! Hyvä idea! Mullakin olisi jämälankoja vaikka kuinka...kun saan Takataskun Joulun suljettua jouluksi, niin teen kyllä niitä kanssa pois. (En ole siis vielä avannut puotia, mutta ensi kuun lopussa vaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, joulukauppakiireet on jo ovella... Kässärimessuusta just ehtii toipua ja taas jo mennään... :)
   Niin ja kiitos nätiksikehuusta. Mukavaa virkattavaa - suosittelen.

   Poista
 2. Olipas komia! Voin antaa sulle muutaman jämälangakerän, jos sulta loppuu!!! :))) Pitääs kans kuvata se jämälankavuori.

  siis miksi tää luulee mua joksiki robotiksi?? Kahesti jo yritin saada kommentoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, mistä ruinata lisää jämiksiä, jos oikeen jää tuubivirkkuuputki päälle :)

   Kuinkahan se sua nyt robotiksi luuli... Mä en ole laittanut tänne sitä robotinestovarmennustakaan ? - no se, mikä on edellytyksenä esmes sun juttujes kommentointiin.

   Poista