30.1.2019

OhhohJopas jotakin, piti oikein ottaa asiaksi ja kirjautua tänne kun huomasin, että kalenterin sivua pitää kohta kääntää helmikuulle... :o Että hyvää tätä uusinta vuotta sinnekin :)
Hissuksiin olen uutta vuotta aloitellut, normi arkea töitten ja vapaan sekamelskassa.

Joulun siivosin pois Nuutin-päivänä, paitsi muutamia ei-joulusia valoja (kranssit) jätin vielä loistamaan pimeän ajan yli. Joulukukista jäljellä ovat sypressi ja orkidea, mutta nehän saavatkin olla esillä ympäri vuoden.


Ystisryhmäkin on jo ehtinyt kokoontua, koska kätevinä yhdistimme yhden seurueemme jäsenen jälkipolven kihlajaisten jälkeisen iltapuhteen :)


Mitään erikoisia tekeleitäkään ei ole työn alla, lähinnä olen tuunannut vanhaa, istunut ompelukoneen äärellä korjaten mieshenkilön työvaatteita (miten saakaan liki uusiinkin halkeamia...), välillä kutonut, ja jätän kutimen niille sijoilleen odottamaan kun jotakin muuta ilmenee...
Nuo luumun väriset säärystimet valmistuivat jo, ja pääsevät pikkutytyn käyttöön. Tytty keksi ottaa äitinsä ranteenlämmittimet säärystimiksi ja jumppaa ne jaloissaan kuin Jane Fonda kasarilla konsanaan :D <3 :D Kyllä niitä säärystimiä ulkoilussakin käytetään :)

Luumun väristen säärystimien mallin ja ohjeen löysin täältä:
https://risusydan.blogspot.com/2011/11/ohje.html
(ohjeesta poiketen kudoin kuvioiden väleihin 2 riviä oikein yhden sijasta)

Pinkit sukanvarret ovat vale/pitsipalmikkoa, näyttää jääneen suosikkikuviokseni tyttösten sukkiin. Ohje täältä:
https://www.haaraamo.fi/2012/03/pitsi-palmikkoa-villasukkaan-ohje.html


Pikkuväen kanssa touhutaan aina kun nähdään. Lumesta ei ole pulaa tänäkään talvena :D


Linnuille saa kantaa siemeniä tämän tästä, että jaksavat talven yli, auringonkukansiemenet kelpaavat parhaiten.Löysin eräältä kirppukäynniltä pikkutytylle vanhan pienikokoisen nuken kehdon. Mietin ensin, että maalaan kehdon, mutta jätin sen sitten alkuperäisen väriseksi, pohjan kiinnikkeitä vain tukevoitin.
Ja pitihän nukkekehtoon ommella petivaatteet - ne syntyivät vanhasta lakanasta ja palasta pitsiä. Pehmukkeeksi patjaan, tyynyyn ja peittoon palat vanhasta froteepyyhkeestä.


Helmikuun puolella meillä onkin pientä retkeä tiedossa yhdessä tuttavapariskunnan kanssa. Muistilistaa pitää täydentää jatkuvasti, että pääasiat :D tulevat mukaan...Kyllä se aika vaan kuluu kaikkea pientäkin puuhastellessa :D
14 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta sinnekin. On niin pimeetä,että kyllä valoja pitää olla. Vaan kyllä se päivä koko ajan pikkuisen pitenee ja kevättä kohti ollaan menossa. Kivat säärystimet pikkulikka sai. Niissä on mukavan näköinen mallikerta. Ja hänelle mikäs sen mieluisampi kuin nuken kehto peitteineen. Oi ja retkeä tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkekehto oli kyllä kiva löytö, näyttää kaikin puolin tarkasteltuna olevan vanha, voisi olla jopa 40-luvulta, koskapa äidilläni oli muutama samantyylinen nukkehuonekalu tallessa - mun pikkuveli ne sitten tuhosi... Retki on tehtynä, kuvakoostetta tulossa.

   Poista
 2. Kauniit väriset langat sinulla siellä ja nätit säärystimet puikoilla. Ihanan kehdon olet löytänyt kirpparilta, mukava siinä on nukkea keinutella ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lankojen väriskaala näyttää asettuneen noiden kahden langan välimaastoon :)

   Poista
 3. Joopa joo, sitä samaa sinnekin! Ahkerana olet ollut. Itsekin olen, olen tuhostanut jo aika kasan lankaakin, missään määrissä se ei kuitenkaa tunnu tai ei näy vähenemistä. Mutta mitä kummaa, aina puuttuu se lanka, mistä haluais kutoa...lankakirppis olis nyt hyvä mutta kun ei malta niin ei malta. Hieno kehtokin, karehdittavaa aktiivisuutta, kun sait petivaatteetkin tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se, aina se lanka loppuu, mikä olisi just nyt tarpeen...
   Mulla tosin ne langat kuluu paaaaaljon hitaammassa tahdissa kuin sulla siellä...

   Poista
 4. No ei nuo energiat näytä sullkaan pahemmin olevan hukassa, darling! Hatuista päätellen etelänretki on tiedossa, sillä ei noilla liereillä ainakaan täällä meillä phjoisessa pärjää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hukassa ja hukassa, energiapiikkejä silloin tällöin saattaa ilmestyä :)
   Juu, hatut pääsivät käymään hieman lämpöisemmässä ilmanalassa :D

   Poista
 5. Liisan kotona12.2.2019 18.56

  Kauniita neuleita. Onhan ne ranteenlämmittimet sitten monikäyttöiset :D Ihana kehto ja taitavana mummona siihen ompelit vuodevaatteet. Olettekohan jo retkellä? Me ollaan palattu arkeen tänne lumikaaokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen monikäyttöisyyden keksi pikkutytty ihan itse! :D
   Retkeltä ollaan palattu viikko sitten, ja tosiaan lumikaaokseen...
   Pientä jetlaakia ollaan podettu iltaisin, mutta kuvakooste on tulossa.
   Mä arvasin, että teidänkin retki oli ja meni jo, pitää nyt virkistyä ja perehtyä blogeihin.

   Poista
 6. Suloinen kehto ja kauniita sukkia!
  Pian käännetään taas kalenteria...se on jo maaliskuu ja kevät siellä pohjoisessakin!
  Aurinkoa päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kalenteri kääntyikin jo, ja hieman oli jo maatakin näkyvissä, vaan lisää lunta tuprutti eilen...
   Aurinkoa näkyy jo, vaan sitä lämpöä sieltä voisi lähettää vähän tännekin :)

   Poista
 7. Hei ja kivan monipuolinen blogi sinulla. Kirppisvisiitit ovat oikeasti niin mielenkiintoisia, sellaista aarteiden etsintää ja tuo kehto on todella suloinen. Kaipa meissä jokaisessa asuu pikkutyttö piilossa, joka sitten kurkistaa sielun sopukoista aika-ajoin :) . Mukava tutustua ja tervetuloa vastavierailulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hops, ihan on mennyt ohi tämä viesti :o
   Kiitos, ja pitääpä tutustua blogiisi kuten myös!

   Poista