14.3.2018

Lunta tulvillaan...
...on raikas talvisää... 

Vaikka tämä maaliskuu on todellakin lunta tulvillaan (ja lisää vain sataa), niin kyllä ajatukset kääntyilevät väkisinkin kevääseen, ihan omia aikojaan.

Kevätaatoksissa kun olin, niin laitoin muutamia kirsikkatomaatin ja tuoksuherneen siemeniä itämään. Krassit summuut ehtii myöhemminkin.Siinä kylvöhuumassa selailin kukka- ja kuukalenteria kylvöpäivälle, ja upotin siemenet multaan suotuisana ajankohtana. Oikein priiman kylvö- ja taimimullankin hankin.
Nähtäväksi vaan jää, kuinka paljon asiaa auttaa oikea kylvöajankohta. Muistaisi nyt edes kastella nuo mullassa muhivat...

Sinänsä hauskoja nämä kuukalenterit. Siellä kun on omat hetkensä vähän jos kaikelle; ikkunanpesulle, siivoukselle, säilönnälle... ties mille. Kovasti siis pitäisi tekemisensä aikatauluttaa, jos meinaa kalenterin mukaan touhuta...
Mulle riittää nyt tällä kertaa tämä kylvöjuttu :D

Käteviä muuten nämä maatuvat idätyspurnukat - näin vähäisellä määrällä :)
Tikkusin (kudoin) nämä vuoden vaihteessa aloittamani pikkusukat loppuun. Sukat vien sukuun syntyneelle pikkumiehelle.


Tein näistä spiraalisukat, eli sukat ilman kantapäätä. Muotoutuvat hyvin pienen jalkaan (ja aikuisenkin) just tuon spiraalikuvion myötä.
Ohje yksinkertaisuudessaan:
40 s, joustinneuletta 2 n, 2 o ja joka kolmannen kierroksen jälkeen siirretään seuraavalla kierroksella joustinneule 1 silmukan verran vasemmalle.
Tätä joustinneulekuviota voi soveltaa miten vain, esim. aikuisten kokoiset olen tehnyt 2 n ja 3 o, 6 krs ennen silmukan siirtoa vasemmalle. Miten vain, kunhan on spiraali.

Kärkikavennus sitten vain "sukkaputkilon" ollessa riittävän pitkä (tein sen verran pitkät varret, että pysyvat pienen potkivissa jaloissa).
Näihin tein pyöreän kärkikavennuksen.

Ja kuten aina, ohjeita löytyy netistä pilvin pimein :)Löysinpä lankakopan pohjalta toisetkin vaiheessa olevat sukat, tai siis yhden... Tottapa teen nyt nuokin valmiiksi - pikkutytylle kevätsukat, tai nukkumasukat.
Meidän pikkuväki (ja tämä mummi myös!) menee nukkumaan villasukat jaloissaan - aamulla sukat voivat olla sitten mytyssä jossakin peitoissa...


Piti hetken katsoa, että mihin olenkaan jäänyt - helmineulosta tulee keskelle näköjään :D
Tässäkin vähän spiraalia...


...maitotölkkijäälyhdyt ovat yhä kuosissaan.
Ja tosiaan, pääsiäinen se vaan lähestyy!


Täällä pikkupuput odottavat, että koska alkaa vihertää ja pääsevät nurmelle pomppimaan :DBtw: Mukavaa syntymäpäivää äidilleni just tänään :)
22 kommenttia:

 1. Kyllä kevät innostaa monenlaiseen puuhaan!
  Onpa kauniit nuo spiraalisukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevään tuleminen vaan inspiroi :)
   Kiitos, käytössä hyväksi testatut sukat nämäkin.

   Poista
 2. Kauniita sukkia. Oih ja voi, milloinkohan saan siemenet multiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mä tuumailin, että olinko liian hätäinen, kun on vielä täys talvi... Varmasti hyvin ehtii :)

   Poista
 3. Kauniita sukkia sinulla puikoilla, ihanan värisiä myös:) Kohta noista purkeista kurkkaa jo vihreät taimet. Mukavaa torstaita sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, ja kyllä värillä on väliä 👍🏻
   Osasta pukkaa jo taimen alkuja 👍🏻

   Poista
 4. Vaikka kuinka on lunta,niin totta tosiaan aatokset rientää kevääseen/kesään ja puutarhaan. Kivat spiraali sukat ja toiset ihanat tulollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun aurinko paistaa, niin kyllä on heti jo keväinen olo 👍🏻
   Spiraalisukat tekee suit sait, ja pieneen jalkaan just hyvät. Suosittelen.

   Poista
 5. Hienoja villasukkia.
  Tänään ostin multaa ja rairuohon siemeniä. Jos viikonloppuna ehdin laittaa rairuohon kasvamaan.
  Hyvää viikon jatkoa!😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla rairuoho onkin jäänyt kylvämättä - näistä purkeista (toinen pienempi ei päässyt kuvaan) nousee syötäviä vihreitä - pääsiäisruohosta menee 😀

   Poista
 6. etsin piha ideoita niin eksyin blogiisi ja jäin seuraamaan.Ollaan viime syyskuussa muutettu taloon missä piha on täysin laittamaton...on melkoinen rupeama edessä...mutta toisaalta haluan ajatella niin että saan suoraan laittaa mieleiset kasvit mieleisille paikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja tervetuloa tänne nimensä mukaiseen sekalaisen seurakunnan maailmaan 👍🏻
   Yhden vastaavan puutarhan olen laittanut - eli talon ympärys oli pelkällä mullalla. Poismyyty toisille, mutta yhä siellä on mun istuttamat puut ja pensaat 👍🏻😊
   Mukavaa puutarhakevättä!

   Poista
 7. Kauniita sukkia. Mukavaa torstaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää meneillään olevaa viikonvaihdetta 👍🏻

   Poista
 8. Nyt vaan peukut pystyyn , että istutukset lähtevät hyvin kasvuun..mikään ei taida olla niin hyvää kuin itsekasvatetut kesäherkut:) Ihania sukkia ja niin suloinen pupujoukko♥ Onnitteluja äidillesi ja Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa siemenistä on jo itänyt - jipii (jos nyt jo vähän uskaltaa hurrata...) 😁
   Nuo pikkuput on kyllä söpöjä.
   Onnitteluista kiitos 😘

   Poista
 9. Ei ole keväästä tietoakaan, sillä lunta on melkein metri ja pakkasta melkein parikymmentä astetta yöllä. En ostanut vielä edes rairuohoa, saati muita siemeniä. Nooo, parin kuukauden päästä on lumen sulaneet, toivon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lunta riittää kyllä, mutta ei se estä kevätaivoituksia ☀️😁 Onneksi lumi on katoavaa ainesta 👍🏻😬
   En mäkään sitä rairuohoa, syötäviä vihreitä pupuille (ja omaan suuhun).

   Poista
 10. Samoissa hommissa näyt olleen, kuin minäkin eli neulomista ja tomaattien kylvöä. Voi miten söpöt puput jo malttamattomina odottaa pääsiäisruohon vihertämistä. Kauniita sukkia olet tehnyt. Tuo kantapäätön sukka on kyllä hyvä, kun voi sanoa, että joka koon sukka. Tätä lunta on siis ihan mahdottomasti. Tänäänkin kävin lykkimässä 10 cm lumikerrosta, mutta olipa kevyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, taimia ja sukkia, ja vähän pääsiäistäkin :) Nyt on sen aika. Sukkajutut tulivat vähän puun takaa kun olin siivonnut ne keskeneräiset koriin ja sinne unohtuivat... Mulla tämän talven sukkasaldon saa laskea melkein yhden käden sormilla... :o
   Pupuilla on jo vihreät pomppimisalustat :)

   Poista
 11. Äitisi on syntynyt juuri samana päivänä kuin minunkin äitini. Vuosia vain välissä oli. Siinä pupuset odottavat viherrystä...nättejä sukkia olet tehnyt. Itse tykkään kanssa noista putkisukista vauvalle tosi paljon, ovat mielestäni parhaat sukat pikkuiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, 14.3. on siis äitiemme päivä <3
   Pupuilla on jo viherrystä ja nuo pinkitkin sukat ovat valmiina ja käytössä. Putkisukat on kyllä kätevät ja pysyvät potkivissakin jaloissa!

   Poista