26.7.2017

Kesän keskiössäMoi, täällä yks blogilaiskuri :)
Olen kaiketi antanut kesän vaan viedä mennessään, kun en ole just läppärin äärellä viihtynyt :o Kännykästä joskus katselen juttuja, mutta isommalta ruudulta selaus on paljon mielekkäämpää.
Täällä oli vähän ajatuksena saada sitä sun tätä alta pois ennen kuin loma alkaa ja aika hyvin siinä olen onnistunutkin, maalisudit ovat nyt pannassa (ehkä) :)

Mutta - nyt juuri (tälläkin hetkellä) puutarhassa on eräs suosikkini avaamassa kukkiaan:
Sarah Bernhardt <3


Mun pitää nyt piakkoin kehittää tukirinkula Saraheille, etteivät aivan maata viistele. Pari vuotta sitten muualta siirretty pioni teki nyt yhdeksän nuppua.


Ja tässä vieruskaverinsa Bowl of Beauty, jonka istutin toissa kesänä uutena taimena. Kolme nuppua kehkeytyi, yksi vielä virkkuna, yksi jo nuupahti, yksi nuppu auennee lähipäivinä.
Nimensä mukaisesti kulhollinen kauneutta :)
Sitten kuvakysymys, onko tämä salvia? Kuvahaulla etsin ja härmesalviaksi olin tunnistavinani.


Siirsin terassihortensian muualle pois paahteiselta paikalta ja tilalle istutin näitä salvioita (?) ja valkoista verbenaa.


Sitten hauska tulemus mininiityllä.
Vuosi sitten oli tällainen:

Siellä kasvoi sitä sun tätä monivuotista niittykukkaa.


Nyt näin:Päivänkakkarat ottivat ja valtasivat veneen edustan tyystin... Siellä täällä näyttää pilkahtavan muutama unikko ja neilikkaa... Noh, todellakin kiva, kun tykkään päivänkakkarasta. Olipa vain yllättävä muutos :D

Veneessä kasvaa rodo, mutta mansikat eivät viihdy missään muualla kuin maassa, missä saavat tasaista kosteutta. Veneessä kituu muutama yksilö.


 Maalla kasvavista on saatu sen sijaan jo satoakin.


 Omenoitakin tulee aivan mukavasti. Pikkutyttykin niitä ihmettelee...


Tämä pikkumieshenkilö sen sijaan on viehtynyt ajelemaan moottorikäyttöisillä, mönkijä ja ruohonleikkuri ovat ahkerassa käytössä. Ja ovat taas ensi viikolla kun hän tulee uudelleen yökyläilemaan, yksistään tällä erää.
 


Pihamökki sai lisää kalusteita, kun mieshenkilö askarteli puulaatikon ja tason. Minä värjäsin ne ruskeiksi ja takan kokoharmaaksi. Mökillä on ollut hyvin käyttöastetta, ja mieshenkilön eka ikinä itsetekemä takka toimii erinomaisesti; lehtipuuhiiloksella tulee hyvä maku grillattaviin. Satunnaiset kävijätkin ovat siellä viihtyneet.


Kohta vien tämän virkkuupallon pihamökin lähettyville - kuulemma hämää ampiaisia pesänperustamispuuhissa... Liekö totta, mutta kokeillaan :DNyt kun katsoo kuvia, niin onhan kesässä ollut jo monenmoista; ystistapaamisia (yhdellä oli tällainen kätevä siirrettävä pihasauna-paljulava),

vierailuja, talkoita ym. töitten lomassa.


Yhden rasittavan maalaushommankin sain tehtyä:

Tuskin on rasittavampaa kohdetta petsailla...
Onpa tehty. Tosin pari "haukipaikkaa" jo huomasin - argh.


Mutta - nyt on loma ja ollaan vaan (melkein) :)Kesäterveisin

Väkertäjä
6 kommenttia:

 1. Kesällä ei tosiaankaan ehdi koneella istumaan, paljon minäkin puhelimesta luen postauksia, mutta oma kirjoittaminen on kuivunut melkoisesti. Kuvaamiseen olen käyttänyt aikaa, vähän talven varalle! Kesä on niin lyhyt, että siitä pitää nauttia!

  Kyllä kukka salvia taitaa olla, mulla kasvaa pihapadassa samanlainen ja tykkään sen sinisestä väristä. Ihanat myös pionit, tuo Sarah B. on mun ikisuosikkini.

  Suloinen pikkuinen prinsessa!

  Oikein mukavaa lomaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin näpyttelen kännykällä autossa apukuskin paikalla istuessani 😃👍🏻
   Tuppaa monet toiminnot keskittyä kännykän käyttöön - kuvatkin tulee otettua melkeinpä tällä vaan 😬 Ja äsken maksoin laskun...
   Kiitos salvia-varmennuksesta 👍🏻 Kiva kukka on, vähän laventelin sorttinen.
   Sarah B - loistoyksilö ❤️
   Bowl of Beautyn tunnistusvarmistin facebookin puutarharyhmässä 👍🏻😃
   Kiitos - lomalla ei kiireitä. Kohta ohitetaan Satakuntaa matkalla Turkuun.

   Poista
 2. Minäkin petsasin pihakeinun jääkauden välipäivinä. Nyt tosin on trooppinen kausi menossa. Töissä istun enkä muuta voi. Vielä viikko, sitten vapaata toista viikkoa. Onkos tuo alin kuva sieltä rantakalapaikasta? Näyttää taivaalliselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkauden aikana onkin hyvä tehdä sellaista, mitä muutoin = hyvän sään aikana ei viitsi 👍🏻
   Kyllä on tullut someen paljon kuvapäivityksiä pohjoisen hellekaudesta! Kohta oot lomalla pois officelta 👍🏻 Kalastajakylässä on mökki edelleenkin käyttövalmis...

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Ihana pihamökki. Tuolla kelpaa istuskella.
  Hyvää loman jatkoa! Minullakin vielä kolme viikkoa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos, pihamökki on ollut kyllä kovassa käytössä - ei siis turha rakennelma lainkaan :) Vieraita on kestitty, ja hekin ovat viihtyneet hyvin.
   Tätä kirjoittaessa lomaa on vielä puolitoista viikkoa - kyllä se aika vaan kuluu nopsaan. Mukavaa lomaa sinnekin.

   Poista