15.6.2017

Vihreää, vihreää, enemmän vihreää!Nyt se luonto tarjoilee oikein urakalla sitä vihreää väriään - tottapa hyvittää alkukevään touhujaan pimittäessään niin pitkään lämpöasteita ja värejä :)

Kesäkukkakatsaus, Suomi 100 - sinistä ja valkoista: lobeliaa, pelargoneja, markettaa, orvokkeja, hortensiaa, ruusuja...


Talvella kirpulta hankittuihin tötteröamppeleihin ei isoja istutuksia mahtunut, mutta just sopivat lobelialle.Ja poikkeus vahvistaa säännön: valkoisina ostetuissa ruusuissa pilkottaa - yllätys yllätys - vaaleanpunaista ja vasiten valitut violetin punertavat orvokit pesuvadissa :)

Orvokit jaksavat kukkia koko kesän pitkälle syksyyn kun viitsii nyppiä pois kuivahteneet kukinnot seuraavaan lehtikertaan saakka. Samoin tekee marketta.


Tuosta ruusujen istutusastiasta sen verran, että mieshenkilö hämmästyi syvästi (pariin kertaan kysyi, että oikeinko oikeesti...) kun tuon nappasin kyytiin samalla kun raksatarvikkeita haettiin... Ei kuulemma olisi kuuna päivänä ajatellut mun tuollaista krumeluuria hankkivan :D Noh, kyllä yksi tuollainen muutoin yksoikoisten sekaan mahtuu :)


Pionien kasvu näyttää hyvältä :) Kolme vuotta sitten perustettu penkki alkaa tuottaa runsaanpaa kasvua.
Eri penkissä talonpoikais- ja tillipioni ovat jo nuppuja availemassa.


 Kevätvuohenjuuri ehtii aina ensimmäisten mukana.

 Köynnöshortensia selvisi talvesta :) :)

Samoin selvisi veneeseen istutettu alppiruusu :) :) Kukinta-aika on vasta edessä päin.

Oikeastaan talvi ei tänä vuonna tehnyt juuri lainkaan tuhojaan, toissa talven viemien arovuokkojen tilalle sain ystiksen penkistä uusia arovuokkoja, jotka istutin viime kesän lopussa; se on nyt pörheä puska :).
Veneesen istutetut mansikat ja yksi kärhö näyttävät kovin vaisuilta, mutta antaa niidenkin nyt vain olla paikoillaan...


Marjatuomipihlaja, saskatoon kukkii iloisesti. Toivottavasti tietää hyvää marjasatoa.
Omenapuut (huvitus ja pirja sekä toisaalla valkea kuulas ja punakaneli) ja kirsikka kukkivat myöskin, ovat nekin aina yhtä suuri ilo silmälle.Maakellarin menoaukon katolle pari kesää sitten istuttamani patjarikot ovat näköjään hallitus ja maksaruoho selvä oppositio. Taka-alalla vähemmistönä on muutama sekaan on eksynyt orvokki, joista pari on hypähtäen ryhmittynyt muualle. Näin tämän tila päivän polttavin termein ilmaistuna :D

Eikä ole mitään havaintoa, onko viime kesänä pikkumiehen kanssa väkerretyssä hyönteishotellissa asukkaita... Pitänee aloittaa kiinteistömogulin ura ja väkerrellä lisää hotelleja.

----------------------

Ettei nyt aivan kukiksi mene, niin palaan parin viikon takaisiin yo-juhliin, joissa avustelin tarjottavien tekemisessä. Meitä oli neljä naista edellisiltana eli perjantaina hääräämässä, ja kyllä sitä valmista syntyikin reilulle 150:lle juhlavieraalle!
Oli kyllä hauska ja touhukas päivä!


Osa tarjottavista syntyi yhteistyönä, kuten nämä voikkarikakut. Yksi kiehautti kostutusliemen, toinen sekoitti päällysteen, yksi pilkkoi koristeita, sekoitti täyteaineksia, minä kostuttelin, täyttelin ja koristelin. Lisäksi muun muassa paistui sienipiirakkaa, niin tavallista kuin gluteenitonta, rustattiin läjäpäin alla olevia pororouhe-tuorejuusto-yrttipäällysteisiä maalahdenlimppuannospaloja jne. Kalan fileointi ja savustus jäi mun mieshenkilön tehtäväksi. Juhla-aamuna apuun tulleet tekivät vielä salaatteja yms.
Oli kyllä mahtitarjoilut :o


Vadelma- ja suklaajuustokakkuja.

 Kyllä oli kätevä kylmäkaappi lainassa! Se täyttyi pikku hiljaa päivän edetessä iltaan :)

Mennessäni vein tämän jo ennakkoon tekemäni kahden suklaan juustokakun.

Ohjeen (ja koristeluideaa) otin täältä:
http://www.maku.fi/blogit/tyrnia-ja-tyrskyja/kahden-suklaan-juustokakku

Laitoin ohjeen mukaisen massan ohjetta laajempaan irtopohjavuokaan.  
Tykästyin kovasti tuohon karhunvatukka- ja pensasmustikkayhdistelmään koristelussa - mukavan tummat sävyt vaalealla pinnalla. Lisäksi ripottelin sekaan suklaarusinoita.


Tätä oli just nokare jäljellä kun menimme juhliin myöhemmin lauantaina - sopivan suklainen, enempi raikas kuin imelä. Nyt mulla on ainakin kaksi hyvää kahden suklaan juustokakku -ohjetta :)

Yo:n äiti oli hankkinut kauniita kesäkukkia, joten niitä istuttelin ennen leipomusurakkaa: tässä ruusua ja tähtisilmää.
Toisaalle meni hortensiaa ja lumihiutaletta: sinisiä ja valkoisia :)
Ja täällä pihasaunan takkatupa-vilpolan remppa etenee. Takka on muurattu ja lattia on sävytetty, venelakkakäsittelyn sai just tänään. Kyllä se siitä :)Mutta nyt pensselit sivuun, viikonloppuna käväisen ainakin täällä:

Puukko- ja käsityöfestivaalit Kauhavalla 16.-18.6 2017


https://www.puukkofestivaalit.fi/


Lämmintä päivää itsekullekin - Pohjanmaalle luvattiin 20+ :D

10 kommenttia:

 1. Voi,sulla onkin monenlaista kaunista kukkaa! Ja olen aivan samaa mieltä kanssasi,että viime talvi ei tehnyt läheskään niin paljon tuhoja,kuin edellinen. Niin,niin mahtavat tarjoilut,että mulle varmaan pari kiloa läskiä tuli jo pelkästä kieli pitkällään katselusta. Oi,karhunvatukka. Se on yksi mun lempparimarjoista,joten jos minä olisin tuota kakkua ollut tekemässä,niin ei ne marjat olisi kakuun ehtineet...:) Festareille huomenna menen. Varmaan aika aamusta. Käyn katsastamas markkinat,sitten Tuulia Desingin ja lopuksi Lankavaan. Meillä ei ole nyt Lankavassa työnäytöstä muilla kuin Annikilla,joka esittelee makramee solmeilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joka talvi ei ole samanmoinen - edellistalven kaltaiset tyhjäis kukkapenkit mustiksi 😳
   Yo:n äiti noudatti samaa menua kuopukselle kuin esikoiselle, joten yltäkylläisyyttä oli. Ja vissisti jokaiselle jotakin 😃 Mulle tuo karhunmarja ei ole kovin usein tullut vastaan, mutta kävi jo mielessä, että mistäköhän sais taimia!
   Samat paikat kierrän ja Iisakin 👍🏻
   Lankava emännöikin nyt sitä yökässäriä - jaksaiskohan...

   Poista
 2. Haitakaa te kaksi emäntää nyt kukkanen Lankavan ja muiden ällöjen kyläilypaikojen kanssa! En vaan haluaisi olla mukana, EN!!!

  Asiaan, sanoi kettu pihlajanmarjoista: maakellarin menoaukon katto näyttää tosi kauniilta hotelleineen päivineen - ihan kuin postikortti. Ja komppaan INtsua siinä, että karhunvatukat olisivat päätyneet mun ja Intsun väliseksi kiistakapulaksi, jos oltaisiin kohdakkain satuttu apajille. Ostettiin Vanhan herran kanssa kerran iso vasullinen niitä Tallinnassa ja ihastuttiin ikihyviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin me tehtiinkin (nuuh 🌺 nuuh), kun kukkakaupan vieres treffattiin sattumalta, ja sitten istuttiin ja praatattiin 😃👍🏻
   Kyllä hyvin rajattu kuva vaan näyttääkin joskus joltakin 🙄🙃 Patjarikot ovat tyytyväisiä vähäravinteiseen elintilaansa 👍🏻
   Mä teen heti karhunvatukkakeikkiä sitku 😜
   On kyllä kelpo marja 👍🏻

   Poista
  2. Kyllä mua nauratti, kun sain viestinne. Olin justiinsa raahautumassa 8 tunnin työpäivän jälkeen ohjelmapalvelukeikalle rättiväsyneenä. Naamanne saivat minut hekottelemaan ;) enkä ollenkaan muistanut olla vanha ja väsynyt, kun pääsin keikan syrjästä kiinni. Kiitos!

   Karhunvatukkakeikki maistuis varmaan, mutta mä varaan jo nyt ne vatukat yksinoikeudella...

   Poista
  3. No olit kyllä väsyksis, kun meidän kovin vakavahenkiset ilmeet virkisti noin paljon 😳😃 Mutta hyvä niin, mahtoiko se olla Klementiini kun lähti keikalle...? 👍🏻😘
   Kasvaako sulla karhunvatukkaa?

   Poista
  4. Clementine oli keikalla tiistaina ja nyt keikkaili Suomi 100 -bileiden köksä, joka jakoi suomalaiskansallisia höyrymakkaroita ja mustikkamehua. Ens viikolla pitäis olla se everstinna, jolla on se sulkahattu - muttei edelleenkään hametta...

   Ei kasva karhunvatukka. Pitäisikö??

   Poista
  5. Kyllä keikkaa pukkaa 👍🏻 Kunhan roolit ei sekaannu 😂😂😂
   Pitäis joo olla ja antaa hoito-ohjeeta!

   Poista
 3. Nätit kukat ja herkulliset tarjoilut! Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooos 👍🏻😃
   Hyvää mittumaariviikkoa sinnekin!

   Poista