19.3.2017

Mitä kello on? JA haastearvonta...



No se kello on tällä kertaa erinäisistä paloista rakennettu :)

Pohjana on kirpulta löytynyt yhtenäinen pieni kanttinen taulu, missä oli kuva pohjalla.
Pintaan sudin kiviefektiä ja reunoille liimailin reissujen rannoilta (Punainenmeri, Välimeri...) kerättyjä kiviä, jotka ovat tähän saakka asuilleet lasipurkissa sulassa sovussa.
Suihkasin kivet ennen tauluun liimaamista spraylakalla - näin kivien värit pääsivät loistoonsa.


Taulun kuvan suttasin piiloon uutta pintaa varten, koskapa ensin oli ajatuksena rakentaa kello taulun syvennykseen.

Kun aloitin värkkäämään kelloa, niin muutin mieleni paraatipuolesta - eikä vähiten siksi, että viisarit olivat liian pitkät tuohon taulun sisuspuolelle :o



Ja mihin tämä aikakone päätyi...

No tänne - huussin seinälle :)



Nämä ovat vähän kuin parivaljakko (...kolmikko) - kas kun osa kivistä (ja kaikki pintaan liimatut hiekkamuruset) on tuon alemman taulun kohteista: Kairosta, Gizan pydamireilta, Hurghadasta ja Luxorista.


Ja mikäs näitä oli asetella kun huussi sai uuden tapiseerin pintaansa :)
Entinen pinta oli sitä lasikuitutapettia (pienikuvioista korinpohjaa), jota ei irrotettu vaan lätkäistiin uusi tapetti päälle - hyvin onnistui ja siellä on pysynyt liisterin voimin.




Ja näin aasinsiltana siihen otsakkeen HAASTEARVONTAAN

Eli sinä tänne kirjautunut lukijani - väkerrä oma kello ja tee siitä postaus (vinkkaa siitä sitten mun blogin kommenttikenttään jahka sen aika on).

Minä lahjoitan onnettaren (tai onnen (voipi olla semmoinen 7-vuotias...)) suosikille viisarit ja koneistuksen (ja patterinkin!!!) :)




Ilmaise tämän jutun kommentointikentässä osallistumisinnokkuudestasi tähän haastearvontaan, kerro samalla haluaisitko kruusatut vai simppelit viisarit.

Koskahan se arvontapäivä olisi...
Pohjanmaan virvon varvon -päivä :), eli pääsiäislauantai 15.4. on hyvä päivä päättää arvonta :) 

Ja hei, kelloista puheenollen - ensi sunnuntaina siirrytään taas normaaliajasta kesäaikaan!
Kuulostaa kivalle, joo-o - mutta mun mielestä turhaa touhua tuo kellojen :) siirtely...




On täällä toki muutakin touhattu kuin yhtä kelloa värkätty ja huussia tapiseerattu...


Olohuone sai uuden sisäkaton ja kolme seinää maalipinnan vanhan tapetin päälle. 
Ensin kittasin taulujen jäljiltä naulojen reiät tasaisiksi, sitten vain telasin Helmi-maalia pintaan.
Se on hyväksi havaittu maali jo aiemmista rempoista - on kyllä hintava, mutta myös kestävä, pestävä (melkein), peittää kerralla ja levittyy kuin unelma.
Näin entinen vaalea tapetti haaleine rusahtavine viiruineen peittyi tasaisen höyhen-värin alle.

Yksi ehyt seinämä on vielä vaiheessa - sinne tuumaillaan jotakin ihan muuta ent. tapettipinnan peitteeksi. Saas havaata, koska se toteutuu! Se seinämä on siis vailla uutta kattolistaakin niin kauan...

Väkertämisen kohteeksi on päässyt myös ulos rakentuvan vilvoittelu/oleskelutilan ovi. Vähiinsä taas sitäkin, kun ulkona jo tarkenee - JA että valmistuisikin joskus...





Vinkki koruhelmien (ei-aitojen mielellään :)) tms. värjäämiseen: kynsilakka.
Tässä esimerkkinä tyttäreni hylkäämä korusetti, ja kun tuo vihreä ei ole mun(kaan) väri, niin kokeilin josko kynsilakalla setti muuttuisi mieleiseksi.
Vähän tumma tuli kokeilusta, joten saatan lakata osan helmistä luumunpunertaviksi... Tuunattua voi muuttaa sitten taas joksikin muuksi, ja eiköhän tuo kynsilakan poistoaineella (tai tärpätillä) irtoa jos niikseen tulee...


Kutimissa on välillä ollut pikkuisiakin sukkia <3



Nämä tulppaanit ja neilikat pääsivät uuteen vanhaan maljakkoon, tai siis maljakkoihin. Kirpulta löytyi liki ilmaiseksi kaksi samaa sarjaa olevaa maljakkoa - laitoin vain pienemmän tuon isomman sisälle.

Kuulumisiin!




10 kommenttia:

  1. Jaa sitä ollaan hengissä - melkein jo tyyräsin auton nokan kohti etelää ja olin tulla tarkastuskäynnille;) Sitä onkin puunattu ja maalattu, kudottu ja koristeltu. Niin sitä pitää. Nyt sit passaakin tulla, kun on paikat kohdillaan. Muuten, kysymys: kun sää panit niitä pitsiliinoja seinälle, niin kuinka jämäkkä se liimaseos oli? Ettei liinat lerppuile?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, kyllä täällä jotakin elonmerkkejä on. Se kaikenmoinen muu puuhailu vain verottaa aikaa bloggailusta :( Välillä olen lueskellut juttuja, mutta nyt meinaan kyllä mennä oikein kommentointiaikeella katsomaan :)
      Kyllä sulle olis joku naulain tms. vempain löytynyt jos olisit tänne pyrähtänyt :) Kertakaikkiaan :D Ja ei tämä remppa vielä valmis ole, että hommia riittäis sullekin ;)
      Ne pitsiliinat sai osasta perunajauhotärkkäyksen (valmiiksi valkoiset) ja loput sekaväriset sai sen rankemman käsittelyn, eli kastoin valkoiseen remppamaaliin... Värin vaihto ja tärkkäys samalla - kuivattelin muovin päällä pannuhuoneessa, kääntelin välillä ja lisäsin maalia jos tarvetta ilmeni...
      Mutta se erikeeperi-vesiseos toiminee yhtälailla, puolet ja puolet liimaa ja vettä.

      Poista
    2. En just nyt kerkiä, kun pomo ilmoitti taas, että olen korvaamaton - se on tämä pätkätyöläisen arki niin tätä. Siks toisekseen meilläkin heiluu vasara ja surraa porakone, kun Vanha herra rakentaa mulle - eikun linnuille - rivitaloa. Maalaan sen niin riemunkirjavaksi, että kakadut ja undulaatitkin tajuaa tulla meille pesimään.

      Kiitos ohjeesta - perästä näkyy.

      Poista
    3. No niinpä niin - kaikki työkalut jo varasin riviin... 😬
      Jassoo - rivari- ja pitsipostauksia odotellen!

      Poista
  2. No jopas teillä onkin tehty remppaa, upeaa jälkeä tullut ja piristäähän se aina kun uutta tulee huusholliin! Minullakin hiukan tuo kevät kutittelee, ainakin uudet verhot pitäisi olkkariin ja jotain muutakin! Kauniin kellon teit kyllä, olet sinä taitava, minulla ei tuollaisia taitoja olekaan :D ja ihanat pienet sukat, niin suloiset!

    Mukavaa pian alkavaa kesäaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo maalin läträäminen aina virkistää - niin pintoja kuin tekijääkin (näin jälkeen päin).
      Ja ei se isoja vaadi kun sisustus ehostuu 👍🏻
      Kellojahan on helppo väkertää kun koneistus ja viisarit saa hakea kaupasta 😃 Laitan sutkin arpalistalle 😃😃😃

      Poista
  3. Kyllä pieni remppa silloin tällöin piristää ja tuntuu, että vähän joka paikassa rempataan ja sisustetaan. Sitä se kevät teettää. Kauniin kellon sait aikaiseksi. Voisin ottaa osaa haasteeseen, mutta juuri nyt mulla on niin kädet täynnä, että pitäisi saada se ylimääräinen tunti jostain jokaiselle päivälle. Ihanan värisiä tulppuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on ihmeellistä aikaa - joka kerta! Kyllä se lisääntynyt valoisuus inspiroi raikastamaan nuhjaantuneita nurkkia 😃👍🏻
      Oot arpalistalla - kyllä sä sitten joskus ehdit kellon väsätä - ei ole määräaikaa 👍🏻😂

      Poista
  4. Olet kyllä ikiliikkuja arvonimen ansainnut multa! Kivoja juttuja. Ihastuin sanaan tapiseeri, en ole kuullut sitä sanaa aikoihin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapiseeri niin, sormet naputteli sen tuonne ihan luontaisesti :D
      Ikiliikkuja on ehkä aavistuksen reilusti yliarvioitu - tämä blogikin saa huomiota varsin sattumanvaraisesti... :o

      Poista