13.12.2015

Jäkälää, nam - ja haastevastauksiaKäväisimme illastamassa yhdistyksen kauden päättäjäisten merkeissä Isonkyrön vanhalla Osuusmeijerillä (Oltermanni-juuston syntymäkodossa), jossa toimii nykyään Kyrö Distillery Company, MM-mainettakin jo saanut.
www.kyrodistillery.comYritys tekee yhteistyötä ravntolapalvelujen osalta ravintola Juurella kanssa.
Illallisemme koostui viidestä eri ruokalajista, jotka tarjoiltiin perheruokailun tapaan isoista vadeista itse ottamalla.
Ja se ruoka - kertakaikkiaan mahtavia ja yllättäviä makuelämyksiä. Tässä näytille pari otosta.

Pieni osa alkupaloja, friteerattua jäkälää:
Ja tässä oli oikein makuakin.

Jälkiruokana oli puolukkamaidossa lakritsalla maustettu mannapuuropallo:
Ei ihan heti tulisi omaan mieleen tämä yhdistelmä, mutta toimii.

Sitähän se fine dining on, yllättävää.
Helppoa piparjuurivaahtoa piti jo kokeilla tehdä itsekin kun keittiömestari antoi ohjetta:
sekoitetaan keskenään smetanaa, piparjuurta ja ripaus suolaa.
Eri asia on saada maku balanssiin, läheltä jo liippasi ;) Mainio lisä liharuualle.Haaste nro 2

Kiitos Vilukissi haasteesta, ja maininnasta :) - kysymykset ovat olleet vailla vastausta jo hetkuusen... 1. Miksi kirjoitat blogia?
- Sama vastaus kuin aina ennenkin... Lähtölaukausajatus oli päiväkirja omista touhuista ja kokeilla tätä bloggausta samalla, sivu oli jopa suljettu versio aluksi. Hienoa on, jos joku saa väkerryksistäni inspiraatiota :) En myöskään systemaattisesti hamua jäseniä, mutta on tosi ihanaa jos joku aina kommentoi ja jopa kirjautuu lukijaksi <3

 2. Suurin haaveesi?
- Suurin..., on se iso sana. Mahtavaa on, jos elo (oma ja muidenkin) ja siihen liittyvät asiat sujuvat hyvällä tasapainolla :)

 3. Mikä vuodenaika on mieluisin?
- Mä tykkään siitä, että on nämä neljä vuodenaikaa! Olisi kamalaa, jos olisi aina esim. trooppista kuumuutta, alituista pakkasta tjn.

 4. Missä ammatissa haluaisit olla?
- Jaa-a, mä olin kyllä kauan luovassa työssä, ja se oli mun juttu (tosin sekin on muuttanut luonnettaan muutamassa vuodessa hektisemmäksi...) Nykyinen ammatti on erilaista, ja siinäkin on haastetta, eri tavalla. Joskus olen sanonut, että jos rahalla ei olisi väliä, niin olisin yrittäjä - ja tietty se olis joku askarruskauppa :D

 5. Piha- vai sisätyöt (kotitöistä)?
- Piha :)

 6. Poltatko kynttilöitä?
- Kyllä (paitsi silloin kun Samsam-kissi on vierailulla)

 7. Lyhyehkö matka liikuntaharrastukseen, valitsetko moottoroidun kulkuvälineen, vai jonkun muun? Minkä?
- No lyhyt matka menis tietty apostolin kyydillä. Ja joskus muinoin pyöräilin jumppapaikalle. Mutta useinmiten se on nykyään auto, joka vie esim. vesijuoksupaikalle, sinne kun on sen verran matkaa kumminkin... Joskus aikoinaan mulla oli muutamaan otteeseen sukset mukana jo töihin mennessä, kun ent. työpaikan vieressä oli pururata = talvella hiihtolatu. Kävelylenkille en ole mennyt autolla ;)

 8. Asutko maalla vai kaupungissa?
- Maalla kaupungissa :)

 9. Oletko ikinä laihduttanut?
- Vissisti :) Hyvin sujui joskus muinoin, pysyi vielä muutama vuosi sitten tasapainossa liikuntaa lisäämällä ja katsomalla mitä suuhun pistää. Nyt jostakin syystä ei ole enää niin helppoa...? :)

 10. Paras liikuntamuoto?
- Se vesijuoksu - ainoa laji, joka on pitänyt pintansa jo n. 13 v. Auttoi muun muassa hiirikäden venkulointiin ja nykyään niskavaivaan.

 11. Vierastatko vammaisia ihmisiä?
- Kehen tahansa uuteen ihmiseen pitää aina ensin vähän tutustua.


Näin vain tuli haastekysymykset selätettyä :)

Ulkona kylmenee vaihteeksi, joten voinkin taas pukea kaulaani Vilukissin tekemän lämpimän värisen lämmittimen :)

En nyt tee uusia kysymyksiä, enkä haasta ketään, koska vasta vähän aikaa sitten ne tein :). Ja monella teistä tämä on jo ollut.
Kaikille teille tämä merkki tästä näin :)
10 kommenttia:

 1. Jäkälää en ole tähän päivään mennessä vielä syönyt, kun olen ajatellut sen kuuluvan porojen kurmeeseen ;) Sen sijaan jälkkärin aineet söisin suihini yhdessä ja erikseen mennen tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin luulin viime perjantaihin saakka, että poroille vaan - mutta sanoohan joku yhä vieläkin, että salaatitkin on vain pupujen ruokaa :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen gurmee-menuu teillä.. jäkälä aikasta villi ajatus, mutta miksipäs ei, varmaan just sitä super-fuudia mistä niin kovasti puhutaan..Eli pakko olla terveellistä ja mitäpä sitä ei terveytensä takiakokeilis..=))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen menuu oli ja maistuva. Superfoodia vois olla sitten kun jätetään se friteeraus pois ja pistellään jäkälä poskeen sellaisenaan (liotuksen jälkeen) :D :D

   Poista
 3. Voi kuinka mielenkiintoisessa ruokailussa olet ollut. Sinun vastauksissa vähän samaa kuin minunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä erilainen jouluruokailu, ei kaivattu perinnelaatikoita :) Niitä ehtii kyllä vielä maistella reilun viikonkin kuluttua.
   Niistä sun vastauksista muistinkin, että omakin oli vielä julkaisematta ;)

   Poista
 4. Liisan kotona15.12.2015 20.45

  No olisipa kiva maistella noin erikoisia annoksia. Piparjuurivaahtoa olen tehnyt useinkin ja sopii niin hyvin kylmäsavulohen kanssa, nam. Kauniita noi sun fimo-massasta tehdyt jutut. Itselläkin ollut paketti jo monta kuukautta kaapissa, mutta en ole saanut vielä tehtyä siitä mitään. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva ruokailu, koko seurue tykkäs kovasti. Kokeiltiin muuten sitä piparjuurivaahtoa myös kalalle - aika monipuolinen pieni lisuke :)
   Mullakin oli fimoa, mutta otti ja kovettui. Ne tähtöset on tehty Darwi-massasta (pieni pala, mitä jäi, on pakattuna moneen kerrokseen ja tiiviisti... :) )

   Poista
 5. Makoisalta näyttää ja kuulostaa.. Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle Väkertäjä♥ toivoo Tuta!

  VastaaPoista