5.7.2014

Puuta koko vene, ja mökkimessuiluaKauan se kesti, mutta sinnikkyys palkittiin.
Olen nimittäin kolmisen vuotta (ainakin) haeskellut, ja haeskelluttanut, puista puuvenettä puutarhakäyttöön. Ja nyt tosiaan löytyi sopivan kulahtanut. Kulahtanut hyvässä mielessä, että sen malttaa laittaa ajateltuun tarkoitukseen.
Alunperin näin veneessä mielessäni mansikkamaan, jos pohja olisi ollut rikkonainen. Vaan mieli on muuttunut matkalla sen verran, että laitetaan tämä kallelleen ja kylvän edustalle monivuotisia niittykukkia. Siemenpussit on jo.
Nyt vain pitäisi saada veneelle tarkoitettu paikka (ent. koiratarha) muokattua loppuun ja siirtää venhonen paikoilleen.

Tässä tämä 5-metrinen ihanuus :)


Ties koska saan ottaa kuvan, jossa niittykukat kukkivat venhosen edustalla :) Mutta hyvä jo tämäkin, projekti on ainakin nyt vaiheessa!Kalajoen mökkimessut

Etukäteen jo tiesin, että kovasti prameaa on messutarjonta, ja hintataso sen mukaista. Tänään messujen toiseksi viimeisenä päivänä ehdittiin toteamaan asia omin silmin. Ja mikäs oli alueella käyskennellessä kun aurinko helotti taivaan täydeltä.


k

Tämä messualue uusine mökkeineen ei suinkaan sijaitse meren rannalla, vaan entuudestaan rannalla olevan mökkialueen takana (normi pienet mökit näkyvät tuolla taustalla), missä osa mökeistä on "rannalla" alueitten väliin jäävällä vesipoukamalla. Osa on hiekalla sattumanvaraisella merinäkymällä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia oli kosolti, tässä muutamia:
Mukanamme ollut pieni kesälomahupulainen
keskittyi tutkimaan saunoja :)


Terassilla ja "mökötysmajalla" :) oli kunttakatto,
ja melko tuhdin kokoisella grillillä hirsikehikko.Eurolavat valkeaksi maalattuna peittivät yhden köökin takaseinän. Hauska.
Itse tosin laittaisin tuollaisen ennemmin pihakeittiön seinämäksi.
Ja siitä tuli mieleen, että oma eurolava/kuormalavaprojekti on kesken... Pari lavaa vielä tarvitsisin.


Lienee tälle petiratkaisulle saatu idea vanhan ajan kokkasängystä :)Kätevästi portaikon alle integroituna jääkaapit sun muut.

Melkein koko suku mahtuisi tämän pöydän äärelle. Tai kaksi pöytää siinä on perätysten. Tämä oli saatu aikaan Kalajoen ammattiopistolla.
Tässä mökkitalossa oli mukava tunnelma, vaikka tuiki tavanomaisilla valko-harmaa-mustasävyillä mentiinkin. Takaseinällä näkyvä tv oli liki ainoa väripilkku :)
Kaunista ja harmonistahan tuo tasasävyisyys on, mutta näin letkassa katsottuna mikään ei juuri erotu toisistaan...
Pikkuvesselikin havainnoi samankaltaisuuden tuumaamalla eräästäkin kohteesta, että täällähän käytiin jo - vierekkäiset talot olivat niin samankaltaisia.

Mahtikeinu.
Ulkotakka ja poreamme.

Pöytä, joka kestänee niin hiekan kuin tuulenkin tuiverrukset.
Betoni ei hetkessä haperru.

Puuta pyykkien pitimiksi.


Kiva idea, tämäkin.
Ikkunaverhon tai sälekaihtimen tilalle seinän ulkopuolelle puinen koristeleikattu liukuovi - vai miksi tätä sanoisi.
Hulppeat mökkitalot tarvitsevat tietenkin arvoisensa terassit.
Tämänkaltaisen ulkotulialueen toteuttaminen on ollut mielessä jo muutaman kesän.
Summa summarum - sinne jäivät uudet huvilamaiset talot, 
ja rannalla olevat vanhat mökit - kumpi parempi kenenkin mielestä.
Niin, ja poislähtiessä käytiin vielä ottamassa tuntumaa oikean paloauton rattiin :)


JA sitten uimaaaaan...

Tätä pikkuhupulaisemme odotti jo jonkin aikaa. Vesikin oli melko lämmintä.

8 kommenttia:

 1. Oih ihana soutuvene ! Joskus haaveilin, että teen kurpitsapenkin soutuveneeseen - vaan ei mahdu enää iso vene tälle tontille ;) Kivat messut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kurpitsallekin vene olis kiva paikka!
   Mulla on ollut valinnanvaikeutta ja mielenmuutoksia havaittavissa tässä on matkan varrella jo kauan ennen kuin veneestä oli mitään tietoa koska ja mistä se löytyy :)

   Poista
 2. Voi että, kun tuollaista venettä olen myös haeskellut ja haluaisin laittaa siihen perennoja. Eipä tullut käytyä loma-asuntomessuilla kiireellisen aikataulun vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vei kyllä yllättävän pitkän ajan tuo veneen löytyminen - oli joko liian hyviä tai sitten niin lahoja, ettei olisi kestänyt kuljetusta :( Lasikuidutettu puuvene oli myös paitsiossa.
   Laitoin ilmon maakuntalehden nettisivujen ilmaisilmoituksiin, ja mukavasti oli ilmo huomattu.

   Meinasi jäädä "mökit" meiltäkin näkemättä, vaan eipä olisi haitannut sekään vaihtoehto :)

   Poista
 3. Kattelin messuja lehdestä kirjastossa ja totesin, etteivät taida olla mun juttuni. Sen verran prameaa ja uudenkarheaa. Tuo vene sen sijaan kyllä kelpaisi mullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukäteen tiesin minäkin, että pramiaa on, mutta tulipa käytyä. Kyllä näistä pramioostakin joku idea jostakin nurkasta löytyy :)
   Vene venhonen, niin - nyt on pieni ongelma -> maltanko upottaa sittenkään tuota huonokuntoisempaa reunamaa maahan, vai annanko olla framilla kallellaan koko komeuden... Tervaamistakin olen jo miettinyt... Ei ole vissisti tämäkään riittävän laho, että sinne vaan. Tai sitten se on tunneasia, kun niin kauan kesti sen löytyminen :)

   Poista
 4. Oli varmaan hyvät mökkimessut! Mä Haluan Kanssa Puuveneen! Laitan sen sitten täyteen unikoita...jaa-a, ei taida mahtua partsilleni...huokaus...mutta tyttärelleni olen jo alkanut sellaista etsimään...se ei tiedä sitä...sen on pakko haluta sellainen puutarhaansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) :) Mitähän se flikka tuumaa, kun mamma tuloo ja tipauttaa trailerista venhosen tontille :) :)
   Voi olla hyvä edes vihjaasta asiasta - jossakin vaiheessa.
   Mullakin on kesäkukkasiemenlajitelmissa unikkoja, sinistä ja valkoista, valesellaisia - eivät tosin ole vielä maata nähneetkään. Toivottavasti tulee lämmin syksy, niin ehtivät vielä tälle kasvukaudelle...
   Mistä sä etsiskelet sitä venhostasi (jonka annat tytöllesi sijoitusvenheeksi :)) ?

   Poista