13.4.2014

Pajujen aikaaSunnuntain ratoksi rustasin kierrätyksen hengessä pääsiäiselle pöytä/ovikoristeen.


Kierrätettyä on osasissieni ja kanaverkkopala - ovat olleet jo aiemminkin käytössä - toisistaan erillään.

Pajuja pukkaa joka nurkalla, ja vihreät ovat karsittuja Tuija Brabantin oksia.
Sitten vain tökkimään.Pallonkin tästä olisi saanut kun olisi vain tökkinyt koko oasiksen täyteen - nyt jäi puolipalloksi.

Oveen, tai......pöytäkoristeeksi.


Risu"kranssin" hyödynsin viime kesän kukka-asetelmasta talveksi ruukkuun jääneestä kuivahtaneesta lankaköynnöksestä, joka on talven jäljiltä lehdetön ja tapuisa.
Näitähän kannattaa jemmata jatkossakin - risutöihin mukavaa materiaalia!

Tipuja kun lisää tepsuttamaan risukranssiin, niin pääsiäispöytään on asetelma valmiina!

Paitsi, ellei tämä päädykin takaisin oveen... :)

--------------------

Pitääpä tässä nyt hieman fiilistellä ja muistella - tänään tuli tasan vuosi kun olimme Egyptissä Kairossa ja Gizan pyramideilla. Miten se aika rientääkään...
Tällä hetkellä sinne ei ole mitään asiaa :(  Toivottavasti tilanne rauhoittuu, ja elämä jatkuisi entisellään sielläkin.
4 kommenttia:

 1. Mä olen käynyt jo parina päivänä katsomassa tuota sinun kaunista pääsiäisasetelmaasi. Sykähdyttävän kaunis se on. Pöydälläkin tosi kaunis lasimaljan päällä. Hieno kuva pyramidistä. En ole Egybtissä käynyt,mutta pyramidit mielisin nähdä. Näköjään ne ovat aivan valtavia,kun ihmiset näyttää pieniltä kuin hiirulaiset sen juurella. Mä Egybtiä sillätavoin vierastan,kun oikein matkaoppaissa varoitetaan,että erilaisen bakteerikannan vuoksi voi vatsatauti tulla. Se oli mulle diabeetikkona paha juttu ja vielä tuolla. Sitten toiset valittaa,että kauppiaat on niin kimpussa koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuolla se on yhä yhdessä koossa, osasissienen olen muistanut pitää märkänä, joten eiköhän siitä pääsiäiskoristeeksi ole :)
   Vatsaoireista on syytä varoitellakin kun maailmalle lähtee. Egyptissä kyllä katsottiin mitä suuhumme laitettiin; varottiin (kuten kaikkialla muuallakin) erityisesti maitopohjaisia ruokia ja salaattiseoksia. Jälkiruokapöydässä kartoin kaiken, missä oli kermaisen näköistä jne. Mulla ei mitään, mutta miehelle tuli vatsaoireet Kairon reisun tuliaisina kun pistäytyi mokoma paikallisessa hampurilaisketjussa ja unohti sanoa, että majoneesin saa jättää pois; seuraava päivänä veskin ovi kävi tavanomaista tiuhempaan. Mutta hotellialuueen (Hurghadassa) päivystävältä lekurilta saimme paikalliset vatsalääkkeet (Kairon pöpö kuulemma eri kuin tuon hotellialueen) ja oireet hellittivät nopeasti - kotimaisia vatsalääkkeitä on turha viedä mukana, bakteerikanta on niin erilainen. Samoilla tabuilla lääkitsin toisenkin turistin, jolla oli myös pieniä vatsakipristelyjä -> hän ei ollut Kairon reisulla.
   Mutta se oli pientä (miehenkin mukaan) - pyramidit voitti mennen tullen. Tämä reisu on ja pysyy mielissä.
   Harmi vaan kun tilanne siellä on niin rauhaton - ilman tietoa, ettei Gizan pyramideille (tai Luxoriin) olisi silloin vuosi sitten tehty reissua, tuskin olisimme lähteneet edes Hurghadaan, koska se oli kuitenkin vain hotellialue - vaikkakin kaikkine hienouksineen.

   Poista
 2. Tosi nätti! Moni luulee, että pianhan noita kransseja ymv väsää mutta sellainen ihminen on väärässä. Toteaa nimim kokemusta on. Mä en ole muuten koskaan saanut noin nättejä!
  Nuo pyramidit on jotain, mitä ei tahdo järki tajuta!! On sitä silloin osattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pajupallo on koossa edelleen! Kranssit viekin enempi aikaa kuin tämä mun osasistekele. Tämän kokoaminen oli kyllä joutuisaa; enempi aikaa vei materiaalien kerääminen :)
   Pyramidit oli kyllä tajunnanräjäyttävä kokemus, ei voi kieltää. Niin on hyvin mielessä paikan valot väreineen ja se tunnelma tuolla itse pyramideista puhumattakaan... Ei sitä voi kuvaillakaan.
   Mutta tämä olikin sarjassa kolmas kerta toden sanoo - pari aiempaa reissuaikomusta meni mönkään, ensimmäinen varaus oli jo 10 v sitten, mutta lähellä käydyn Irakin sodan alkumetrit pysäytti reisun silloin Lähi-Idässä lisääntyneiden levottomuuksien takia. Silloin muuten vaihdettiin kohde vauhdilla Kyprokseen - mahtava paikka sekin, varsinkin kun reissattiin paikallisbusseilla (koli koli, kitinää ja natinaa, mutta linjuri pysyi koossa) paikallisten sekaan :D
   Aivan tässä tupsahtaa mieleen muistikuvia peräjälkeen :)

   Poista