29.4.2014

Kevättää, edelleen

Kierrätin taas. 
Kaappien kätköistä takavasemmalta (niitä paikkoja tuntuu riittävän...) tuli vastaan muutamia erikokoisia vanhan kansan valkoisia tyynyliinoja - niitä sellaisia, missä ei ole "sisäläppää" pitämässä tyynyä paikoillaan.

Ja kun pihasaunan laude- ja pyyheliinoille varatut vanhat pärekopat ovat odottaneet vuoritusta, niin kas -> tyynyliinoista pari oli just sopivan kokoista sellaisenaan toimittamaan vuorituksen virkaa. Ompelukone sai siis olla rauhassa kun loppuosan liinasta taittelin kopan pohjalle.

Silityksen ohella ikkunanpesu meinaa tihkaasta. Silittämistä on onneksi harvoin, mutta ikkunat pitänee pestä aina silloin tällöin. Valuva norovesi, rättien kanssa tuskailu, ja vaikka kuinka tarkasti koettaa lastalla kuivata, niin raitoja meinaa jäädä -> ei kiva.
Hain sitten useamman tuttavan suosittelemana akkukäyttöisen Kärcher-ikkunapesurin.

Pesuri-sanan tosin korjaisin kuivaimeksi, koska ikkuna pitää edelleen pestä itsenäisesti omin kätösin, mutta kuivaaminen sujuu tällä vekottimella ilman tuskaa... Ja ilman raitoja. Hintansa väärti.

http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Home__Garden/Ikkunapesurit.htm

Vatsatauti jylläsi meidän väellä viime viikolla, helpotti välillä ja otti uudelleen otteeseensa.
Pikkupoika sairastui ensin ja toipuessaan kaipasi toimintaa.

Puutarhahommia riittää aina, ja apuri oli innokas - ainakin jonkin aikaa kerrallaan :)
Pojan kottikärryt ovat kyllä huomattavasti ehommat kuin mumminsa vastaavat :)

Näitä hommia tehtiin, ennen kuin mummille iski tauti lievempänä paria päivää myöhemmin...
Kala ui - vaan ei täällä. Virvelöinnin kuivaharjoittelua kotinsa terassilta - hyvin jo sujuu ja siima lensi mallikkaasti - puuhunkin saakka pariin otteeseen :)

Huom. koukun tilalla on muovinen leikkikala...
Äityliininsä toivuttua jo vähän vatsaflunssan jäljiltä sujui kotiparturointi.

Kätevä värkki tuo läppäri - hyvin pysyi poika aloillaan. Tuskin huomasi piirretyltä kun mummi nappasi kuvan :)
2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, miten hyvä idea! Mullakin on sellaisia vanhoja tyynynliinoja! Kiitos hoksustasi! Ihailin pajupallojasikin, vitsit sulla on taito hyppysissäsi! Ikkunanpesu...voi älä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoksun hoksun - joskus :) Taisi laiskuus inspiroida tämän jutun (olisi pitänyt vaihtaa ompelukoneeseen langat ja kaikki...)

      Poista