16.6.2013

Kesä etenee ja mansikat kypsyy

Kyllä tämä kesä on etuajassa, ja reilusti. Tänään hoksasin katsoa mansikkakärryjä (on istutettu vanhoihin kärryihin kun se vanha puuvene mansikkamaaksi on vielä haussa...), ja hops, siellä oli jo poimittavaa. Tomaatissakin (yksi taimi :)) on jo vihreitä isohkoja terttuja - punastumista odotellaan...


Ja kukat kukkii niiiiiiiin etujassa, ettei heinäkuulla kukkapenkissä ole varmaan muuta kuin vihreää lehdistöä, ja nämä etualalla olevat angervot :o

Nämä mesimarjat näyttävät olevan iloisesti leviävää sorttia, pari tainta istutin toissa vuonna kivikkoryhmään ja nyt se on vallannut kolon sieltä ja täältä :)

Kesäkukkaistutuksetkin ovat jo kovasti pöyhkeinä - yleensä tämän näköistä on vasta heinäkuussa. Mutta liekö niin, että esim. tähän kuvassa olevaan laatikkoon olen laittanut liian montaa sorttia... Etualalla pari miniruusua, keskellä lankaköynnös, takana pari harsokukkaa ja kiipeämisen alkuun päässyttä keijunmekkoa.

Miniruusut (ja ruusut yleensä) rehottavat ja kukkivat kun katkaisee kuivahtaneen ruusun seuraavaan lehtikertaan saakka. Nämäkin ovat jo tehneet runsaasti uusia versoja ja nuppuja. Yksi punainen miniruusu omassa ruukussaan rehottaa niin, että ei kohta miniruusuksi tunnista :)

Yrttilootakin alkaa kukoistaa pikkuhiljaa. Saa napsia tilliä kalalle, sitruunamelissaa, korianteria, persiljaa, rosmariinia, tinjamia ja basilikaa marinaadeihin, salaatteihin ym.
Pari ruukkusalaattijämääkin (rucola ja jäävuori) on jo uudessa kasvussa.

Tämä projekti etenee \o/ Kohta on enää ovia vailla. Huom, roskiskin sai (pyynnöstä ja suunnitelma piti antaa melkein paperilla :)) oman lisäulokkeellisen katoksen :). Nyt saa sutia punaista maalia aina kun vaan sää ja aika sallii; yläosan naularivistöt saisi maalailla piiloon vielä...


5 kommenttia:

 1. Sulla on puutarhassa,vaikka mitä. Oi,oi,kuinka minä olenkaan Hulluna mansikoihin!

  VastaaPoista
 2. Välillä ryöpsähtää käsistä näitten kukkien, yrttien, puskien yms. hankinta, mutta hauskaahan se vain on :)
  Ja mansikat - ne kuuluu kesään.

  VastaaPoista
 3. Sulla on kyllä kertakaikkisen ihanan näköistä! Mansikkakärryt, ihanaa! Hyvin on remppakin edennyt, viittä vaille valmistakin. Olet hyvä työnjohtaja, pidä se asema! Mukavaa juhannuksen aikaa ja toivotaan maalausilmoja!

  VastaaPoista
 4. Joo, pitäähän joka raksalla kymppi olla :)
  Hyvää Juhannusta kuten myös!
  Niin ja ne maalipensselit tämän raksakohteen osalta sai pestä pois - sopivasti ennen jussia.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sä olet ahkera!

  VastaaPoista