17.9.2011

Houminkia :)

Tämän syksyn säilöntäoperaatio on pysynyt melko hillityllä tasolla, lähinnä tuo sienestyspuoli on vetänyt metsään enemmän. Mehumaijassa höyrystyi sekalainen seurakunta, joten pullonkylkiin tuli tunnisteeksi PUMUKIVAOM, eli puna- ja mustaherukka+kirsikka+vadelma+omena :). Hyvä blandaus siitä tuli kyllä.
Sitten survottiin sangollinen puolukkaa sokerin kera ja tekaistiin kurkkusalaattia.

Kurkkusalaatin ohje:
3 kg avomaakurkkua
reilu 1/2 kg sipulia
5 dl sokeria
3 rkl suolaa
1 plo = 4 dl etikkaa
Kurkut ja sipulit raastettiin sankoon, sokerit, suolat ja etikat seattiin joukkoon. Kansi päälle ja jätettiin terassille muhimaan yön yli. Purkitettiin seuraavana päivänä ja laitettiin kylmään (meillä lattiakellari) pariksi viikoksi odottelemaan ensimaistelua, joten mausta ei vielä tiedä sanoa mitään...

Vielä pitäisi saada lisää puolukkaa ja kun löytyisi oikein hyvä suppilovahveropaikka, niin avot...

Mutta hankala niitä suppilovahveroita on löytää kun ne osaavat olla näin hyvin maastoutuneina, eivätkä puista putoavat lehdet juuri edistä havainnointia :/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti