21.12.2016

Kerro se kukkasin, joulunakin


Joulun kukiksi kotiin on kulkeutunut täksi jouluksi muun muassa jouluruusuja, sypressi, hyasintti, vielä nupulla oleva kirjava amaryllis ja valkoinen joulutähti.
Olen huomannut, että kukkasettini on aika vakiintunut vuosien varrella - värit saattavat vaihdella valkoisesta punaiseen, vaan nyt on valikoitunut hyvin vaaleita sävyjä.
* Jos joku siellä ihmettelee tuota lyhdyn punertavaa tuiketta, niin siellä on vanhan kelon sisällä koverrettu kolo sellaiselle "loimu"lampulle. On kuin rakovalkea. Tuo kelolamppu oli ennen seinällä, mutta päätyi nyt lyhdyn sisälle.

Jouluruusut ovat kyllä niin herkän kauniita. Voi kun joskus saisin ne kasvuun omalla pihalla...
Nyt ostin kolme ruukkua ja tein niistä asetelman.

Ja tästä näppärästi aasinsiltana minulta minulle (pikku)joululahjaan :), eli hankin pinnoitepastoja kahtaa sorttia: kivi- ja betoniefektejä:


Ja koska kukka-asetelmani siis tarvitsi istutusastian ja samoihin aikoihin piti päästä kokeilemaan näitä pastoja, niin siinähän yhdistyivät kaksi asiaa.
Kiviefekti-kokeilun kohteeksi valikoitui vanha metallikulho ja kirpulta löytyi kulholle jalka, keltainen keramiikkavati.Sivelin pastaa pinnoille ja kokeilin myös paketissa mukana tulleita harmaan- ja hiekansävyisiä lasuureita elävöittämään pinnan sävyjä.
Lopputulos tässä:


Koska en liimannut kulhoa kiinni jalustaansa, niin näitä voi käyttää erikseenkin.
Kallistin hieman kukkakulhoa, että kiviefekti erottuu paremmin kuvassa.Jouluruusuissa on nuppuja kovasti - yritän pitää näitä yön viileässä, etteivät kukat kuivu ja nuput nuupaha ennen aikojaan.
Kiedoin varmuuden vuoksi kukkapaakkujen ympärille kostutettua biohajoavaa tiskiliinaa ja laitoin takaisin ruukkuunsa. Jossakin oli vinkkinä, että tämä konsti pitää yllä tasaista kosteutta.


Sitten se toinen pasta, betoninen.
Siihen kokeiluun pääsi tavallinen hienosokeripussi. Sivelin sen betonipastalla ja jätin kuivumaan. Tässäkin paketissa oli mukana sävylasuureita, mutta niitä en tähän kokeillut.


Hyasintti ruukussaan muovipussiin kiedottuna "betoni"säkkiin ja sisalia reunalle. Siinä se.
Pussia voisi koristella mielin määrin, mutta olkoot hyasintti nyt pääosassa. Jouluinen nauha voisi kyllä piristää... :)

Näitä pasta-askarteluja on nyt näkynyt erinäisten foorumien sivuilla. Kuka on päällystänyt purkkeja, kuka maljakoita, joulukoristeita jne. Googlettamalla löytyy kyllä ohjeita ja vinkkejä :) Ja ostopaikkoja, mistä näitä saa.
Mietin, että tuollaista pastaa voisi kokeilla tehdä itsekin... Betonia, kipsijauhetta, vettä... Tai kiviefektiä voisi seata laastilla, kipsijauheella... Hmmm...


Oikein oli kivat lahjat minulta minulle :D
Ja kuinka ollakaan, havuköynnöskin ilmestyi ikkunalle - ovikranssi sen sijaan on vasta vaiheessa, tottapa sekin tässä tekeentyy :)

Jouluaattoiltani vietän töissä, ja siksipä tämän joulun valmistelut ovat olleet tavallista rauhallisempia. Vietämme joulua nyt jo vähän etukäteen ja sitten taas joulupäivän iltapäivästä jatketaan :)
Mutta niin tai näin - sieltä se tulee, hissuksiin ja hiljalleen, joulu.
10 kommenttia:

 1. Ihania juttuja ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 2. Taas tuli semmoista ufo-asiaa, etten ole ikinä kuullut enkä nähnyt! Onkos toi pastaksi muuttunut paperipussi painava? Kestääkö se ulkoilmaa?

  Mää meen huomenna cityyn viettämään laatuaikaa itseni kanssa eli kirjakauppaan. Sitten voinkin vetäytyä kaappiin (pesin tänään harkitsemattomasti koko keittiön sisältä ja ulkoa) lukemaan ja syömään herkkuja.

  Oikein hyvää jouluanaikaa töihin ja vapaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ufot ne lentelee joulunakin :)
   Ei ole painava, eikä kestä kosteaa - paperi kuitenkin siellä sisustana ja benonimainen pinnoite. Kyllä pitää vääntää ulkojuttuihin oikein oikeaa betonia :)
   Kaappiin onkin kiva vetäytyä, jos siellä on kaikki tarpeellinen rekvisiitta :)
   Kiitos ja kiitos, samoin hyvää joulua sinne niin :)

   Poista
 3. No niin sinäkin löysit tuota kiviefektiä. Minä kyllä tykästyin tuohon todella paljon ja olenkin tuunannut sillä kukka-asetelmiin ruukkuja ja koreja, joita annan lahjaksi. Tuota betonipastaa pitää joskus kokeilla. Saa todella kivoja pussukoita tai mitä nyt haluaakin tehdä. Samoilla kukilla jouluna täälläkin mennään. Enpä ole minäkään saanut jouluruusua menestymään ulkona. Kyllä se kuoli talven aikana eikä keväällä näkynyt kukasta jälkeäkään. Mukavaa joulun odotusta!! Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No löysin ja vielä tuon betonijutunkin. Kyllä nyt on kaikkea kivaa tarjolla, mistä tehdä mitä vain :)
   Mun äidillä on nyt yksi jouluruusu näyttänyt elonmerkkejä ulkosalla, mutta hankki se jouluruusun vasta keväällä, joten...
   Hyvää joulunaikaa!

   Poista
 4. Hyvää joulunaikaa myös sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on tämä vaan mukavaa aikaa!
   Hyvää joulua.

   Poista
 5. Kyllä olikin kivat joululahjat sinulta sinulle. Se on paras itse varmistaa lahjansa ,niin sitten ainakin saa mitä toivoo:)Ei kerrota kenellekkään,mutta minä olen ostanut itselleni yhden kirjan:) Mukavaa ja Levollista Joulunaikaa myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan ollukin kivat värkkäälylahjukset 😃
   Ja ei toki kerrota, että kirjayllätys odottamassa suakin 😃👍🏻
   Hyvää Joulunaikaa!

   Poista