13.11.2016

Kekseliäs



... KEKSIntö - vaan ei oma, koska on ollut muun muassa blogimaailmassa ja aikakauslehdistössä bongattavissa jo muutamia vuosia.
Ja keksintö on keksiainekset purkissa :)



Kivan näköinen kun kokoaa huolella ja mukava tuliainen jauhopeukaloille - sellaisellekin, jonka jauhopeukalo ei jatkuvasti pöllyä :) Lisäät vain kananmunan ja voin (tässä ohjeessa näin), sekoittelet ja paistat nokareita uunipellillä. Tylsät mittausoperaatiot ovat jo suoritettuna ;)



Hyvänä apuna aineksien asettelussa lasipurkkiin oli isosuinen suppilo. Lienee alunperin hankittu hillon purkittamiseen...


Uhkarohkeana vein keksiainespurnukan tuliaisena kokeilematta itse mitä lopputulos on...
Purkin taakse teippasin sisältöluettelon ja valmistusohjeen.

Ohjeita näistä keksipurkkien kokoamisista on pilvin pimein, mutta näitten purnukoitten ohjeen otin täältä:
http://www.mytaste.fi/click/index/2308095/kakkumonsterinkakut.blogspot.fi

Näiden kahden kokoamani purnukan jauhot ovat luontaisesti gluteenittomia, ja korvasin vähäisen osan suklaarouheen osuutta ranskanpastilleilla. Tummana sokerina käytin muscovadoa.



Muutamia askarruspaskarruksia:

Muistan aina välillä kuvata väkerrettyjä puukorttejakin. Ylempi valmistui mummin pikkutytyn kastetilaisuuden muistoksi ja alempi kaarnakortti toivotti onnea eräälle viisnollaselle "tyttöselle" :)




 Muistilappusille seinäpidikkeitä. Harmaata lautaa, pyykkipoikia, tuohitähtiä ja narua. 
Lähtivät heinäseivästonttujen kanssa taas omille teilleen :)



Talvitunnelmointia...





Hillitymmänkin väriset kivi- ja kastehelmituikut alkavat loistaa kun sytyttää tuikut palamaan :)


Mukavaa isänpäiväillan viime metrejä!
Seuraavaksi juhlitaan itsenäisyyspäivää - ja siitä ei sitten olekaan pitkää harppausta jouluun...




18 kommenttia:

  1. Oi, kuina veikeä tuo vaunu-kortti--aivan ihana.. ja niin kekseliäät muistilappu-taulut.. aijai.. joulun tunnelmaa jo kuvissasi..ihanaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos :)
      Kyllä siihen loppuvuoden juhlaan tälläytyminen alkaa aina kuin huomaamatta... :D

      Poista
  2. Olipa kiva idea nuo keksiainespurkit ja niin nättejäkin vielä! Tuollaiset tuliaiset ja joulutervehdykset ovat tuhat kertaa mukavempia kuin konvehtirasiat tai hätäpäissä ostetut asetelmat. Söpönen tuo vaunukorttikin!

    Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukahan lieneekään keksinyt keksiainespurkkijutun... kiitos hänelle! Ihmettelen nyt kovin, etten ole ennemmin koonnut tuliaiseksi :) Toki ainekset pitää olla valmiina, ettei se ihan pikaisista pikaisin tuliainen ole...
      Kiitos, ja mukavaa viikkoa sinnekin.

      Poista
  3. Muistilappuseinäpidike on ihan paras. Justiinsa eilen pyörittelin puisia pyykkipoikia käsissäni ja mietin, mihin niitä liimailisin... onkohan meidän liiterissä harmaantunutta lautaa??? Jos ei, niin pitää mennä hakkeroimaan joku könöttävä lato ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä likimaastossa laitettiin kasaan vanha jo osin romahtanut lautalato, ja arvaa olinko pysähtyä pellon reunalle utelemaan josko voisin tulla hieman auttamaan = "hävittämään" ylimääräisiä lautoja...

      Poista
  4. Kivoja kortteja nuo muistilappupidikkeet aivan ihania. Älähän pahastu, jos jossain vaiheessa nappaan idean sulta. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja hah - jos haluaa pitää luomuksensa tyystin ominaan, niin on parempi kun niitä ei jakele julkisille areenoille - eli odottelen kuvia sun versioista :D

      Poista
  5. Loistava idea noi keksiainespurkit. Ja voi että miten hienoja kortteja ja pyykkipoikapidikkeetkin. Nyt onkin ihanalaittaa lyhtyjä pimeyden keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tuota tehdessäni, että kyllä mäkin ottaisin moisen purnukan vastaan - ei ole enää isoa vaivaa saattaa työ loppuun :)
      Kiitos, ja mukavalta näyttää kun alkaa pieniä valoja tuikkia siellä täällä :)

      Poista
  6. Keksiainespurkki on niin kiva lahjaidea!
    Olen niitä muuallakin nähnyt. Itse en ole koskaan vielä tehnyt.

    Ja muistilappujen seinäpidikkeet on kyllä upeat! Wau!
    Ihanaa joulusta tunnelmaa siellä jo!
    Mukavaa tiistai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, nähty on, mutta kokeilu jäänyt - kunnes nyt sitten 👍🏻
      Kiitos ja mukavaa viikkoa sinnekin 😃

      Poista
  7. Ihania väkerryksiä olet tehnyt..joulunodotus on ihan parhainta aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kyllä tämä joulunalusaika vaan vie mennessään 😃

      Poista
  8. Keksiaineiden antaminen purkissa on kyllä tosi käytännöllinen ja kiva lahjaidea. Itsekin sain sellaisen pari vuotta sitten ja olin mielissäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kahdelle olen tuollaisen nyt antanut ja tuntuu, että oli kiva vieminen. Toiselle viedyn purkin sisältö paistettiinkin kekseiksi asti siinä samassa, ja kyllä niistä tuli muhevia ja maistuvia - lisättiin tosin ohjeesta poiketen kaksi kananmunaa yhden sijasta, kun taikina oli kuivan oloinen.

      Poista
  9. Kauniita purkkeja! Itse olisin toosi onnellinen, jos saisin tuollaisen, siis JOS leipoisin. Mähän en leivo. Kudon vaan ja virkkaan. Kauniita kortteja ja tuollainen Kom i håg , muistijuttukin on näppärä!! Tuo Kom i håg, on jäänyt mieleeni jo ennen kuin osasin edes ruotsia pätkääkään (oeikein vieläkään), vanhimmalla sisarellani oli ruotsista tuotu muisti juttu ja en tajunnut...luulin että Kom i håg oli paikannimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämähän on siitä hauska, ettei tarvitse leipoa, sekoittaa vaan ja lisää rasvan ja munat. Leipomisfiiliselyä tulee kun laittaa nokareita paistopellille :) - ja vahtii, etteivät pala uuniin :D

      Sehän olis kiva, ja kutsuva :), nimi jollekin paikkakunnalle!

      Poista