12.11.2015

Kävyt ja havut -kranssishowNysse sai inspiraation...:)


Pajusta rengaskehikko, kuumaliimaa ja käpyjä.
Harmaalle vai valkoiselle ovelle...?

Valmista tuli kerros kerrokselta, 3 kerrosta riittänee.


Kuva vielä taustasta. Kuumaliimaa kului rutkasti, muutaman pötkön verran :)
Muutoin on luonnonmatskuja, ja taidan jättää tämän tällaiseksi ilman härpäkkeitä.Tämän kranssin kehikko ei kasva luonnossa :)
Meille tuo sähkö virtaa maakaapeleita pitkin, joten ne ilmassa roikkuneet langat ovat virkaheittona. Osa on vielä paaluissa kiinni. Sieltä siis kierrätysvärkkiä kranssin kehikkoon, kuparista sähkölankaa. Piti saada nimittäin verrattain kookas kranssipohja; halkaisija on n. 66 cm. Hyvä tuli, taipuu ja pysyy kuosissa. Maalarinteippirulla keskellä antamassa mittasuhdetta.


Tein tämän kaksipuoleiseksi, eli on molemmin puolin havutettu. Hentoista lopputulosta koetin saada aikaan, joten hylkäsin männynhavut ja tein vain tavallisista kuusenhavuista, vähän on pihtakuusta seassa.
Kaksipuoleinen havutus siksi, että tämä asemoitui ulos ikkunalle. Jahka laitan led-valot kiertämään tätä, niin näkyy sisätiloihinkin mukavasti.


Ei se liian iso ole vieläkään :)Niin, ja kun vauhtiin pääsi, niin lisää vain taivuttelemaan kuparilankaa.


Sydän muotoutui mustikan varvuista.Loppuun vielä yksi ruusuasetelma. Tällaiset paperiruusupallot koristivat Härmän Kuntokeskuksella Kauhavan Ylihärmässä isänpäiväruokailua.

Ei pöllömmän näköinen tämäkään. Tämä ruusumalli on paperinarusta taittelemalla tehty.
Ohje on mm. täällä Tuulia Design-sivulla:
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/kuvat/IDEAT_/IDEAT-askartelu/ruusu_tyohje.pdf

Tuosta osoitteesta löytyy kaikkea muutakin mukavaa ;), ja Kauhavalta löytyy Tuulia Design -askartelumyymäläkin.
13 kommenttia:

 1. Liisan kotona12.11.2015 21.07

  Ihania kransseja ja tuo sydänkranssi oli eritoten ihana. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä mä ittekin tykästyin näihin (aina ei käy niin), varsinkin kun keksin tuon kuparilangan, mistä taipuu mitä vaan :) Kehtais vaan jo laittaa valot siihen isoon kranssiin...

   Poista
 2. Love love love! Käpykranssi on kaunis, kaunis, kaunis! Mullon mustikanvarvut vielä hakematta, kun Vanha herra vaan roikkuu merellä. Onneks se nostaa tänään verkot pois, niin jospa määkin pääsisin sua matkimaan ;) LOVE LOVE LOVE!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakkaus - melkeen jo lähden tuomaan sulle sitä, kun nyt noin hehkutat. Onneksi se herrahenkilö siellä ehtii lähteä tohdittajaksi mettäretkelle kohtapian ;)

   Poista
 3. Piti vielä sanomani, että ehottomasti harmaalle ovelle! Ja jos et tykkää harmaasta ovesta, mää haen sen pois sun vaivoistas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, se on nyt valkoosella ovella, notta. Vaihtuva on naisen mieli - ei voi tietää, mitä huomenna, tai viikon kuluttua...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Tällä kertaa on tekijäkin tyytyväinen :)

   Poista
 5. Voi että mä ihastuin tuohon sinun käpykranssiin. Loistoidea ja ihana. Kyllä nuo muutkin ja havukranssista tulee tosi kaunis,kun saa valot. Minäkin kuntsarilla katselin paperiruusukimppua. Vanhan rouvan kanssa meillä tehtiin paperirust:) Siinä mun maljakossa enkelit ovat kipsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä oon jo ostanut paperinauhaa, jotta saisin niitä Intsun ruusuja. Mutta ei vaan millään tahdo naru ittekseen muuttua ruusuiksi...

   Poista
  2. Intsu: Käpyjen keräykseen sitten vain, helposti hoituu loput :)
   Valoja en ole vaan kehdannut vielä laittaa, mutta kohta...
   Kipsienkelit on kyllä <3 Kuinkakohan saisin itte tehtyä vastaavia, mulle kun lahjoitettiin DARWIN-massaa tässä kerraasti ;)
   "Vanha" rouva: ettei muka ittekseen muutu paperinaru ruusuiksi... tulihan ne kuivakakutkin ihan niinkuin ittekseen vaan Intsun ohjeella!

   Poista
 6. Uppeita kransseja, kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tuli pienessä ajassa muutama omallekin silmälle sopiva :)

   Poista