21.6.2015

Keskikesä

Tänään se on: kesäpäivän seisaus, joka osui juhannussunnuntaille.
Jätänpä ihmettelyt ajan rientämisestä sikseen (totean vain mielessäni, että hups - kylläpä kuukausi sujahti nopsaan ;)) - keskitytään olennaiseen :)
Projektit vaihtuvat kelien mukaan. Aina kun on ollut sateetonta, on maalisuti heilunut. Ulkorakennukset ovat saaneet uutta väriä pintaansa.
Tämähän lähti siitä, kun purettiin se vanha koiratarha venhosen tieltä :) ja se tarhan takaseinämä oli jäänyt maalaamatta.

Koko rakennushan sitten vaati uusmaalauksen. Ovien vanha ruskeakin sai väistyä harmaan tieltä. Ja tietenkin kun yhden maalaa ehommaksi, niin muut ympärillä olevat kulahtavat sen myötä. Rapsutusta ja maalia... tätä hommaa riittää - kelien salliessa.Vene sai sitten sen reiän keskelle. Ensin sinne meni asumaan ystävältä lahjaksi saatu Bougainvillea.
Vaan sitten hoksasin, etteihän tuo välimerellinen kestä talvea ulkosalla, joten tilalle vaihtui lumipalloheisin alku.

"Poukan Ville" on nyt ruukussa, joten se on helppo siirtää sisätiloihin talvehtimaan.
Yrttilaatikko sai kesän suosikkiyrtit. Ja talvella mieshenkilän värkkäämät kalusteet möksän terassille saivat harmaan sävyn - kuljetettiin ennen jussia paikoilleen. Koeistuttu on, ei muuta :)
Kukkapenkki on rehevöitynyt kuukauden takaisesta. Alppiruusukin on täydessä kukassa. Jahka se tuosta kasvaa, niin komea on.


 Yllätyksiäkin pukkaa penkistä, en muistanut ollenkaan istuttaneeni tätä kuunliljaa...


Väkerrykset ovat jääneet vähiin. Muutamia puukortteja ja sellaista.
Möksällä nappasin kuvan aikoja sitten tekemistäni rakutöistä, merellistä aihetta tuli käytettyä jo silloin aikoinaan (n. 15 v. sitten) tietämättä, että ne joskus päätyvät merimökille... :D
Ja tapahtumiakin on ollut. Hauskin oli serkkutreffit isän puolen suvun serkkujen kanssa. Kaikkiaan laskettiin, että n. 70 olisi koolla jos kaikki pääsisivät perheineen, vaan mahdotontahan se on. Mutta 50 oli oikein hyvä luku - serkut perheineen Rovaniemeltä ja Helsingistä, ja siltä väliltä, kokoontuivat täsmäaikaan lakeuksilla :).
Kutsun kesätreffeistä laitoimme viime syksynä. Treffipaikkana oli mumman ja paapan vanha talo, joka on samalla tontilla kuin setäni talo. Serkkutyttö puunasi lattiat ja levitti juhlan kunniaksi mumman tekooset räsymatot framille :) Mumman pyhäversiot.Kauhavalla elvytettiin uudelleen Lentäjien juhannus -tapahtuma, joka lopetettiin muutamaksi vuodeksi lentosotakoulun lakkauttamisen myötä. Nyt eivät olleet sotilaat ohjaamassa liikennettä, ja muutenkin entinen näkyvä sotilaallinen puoli oli poissa.
Mutta koneet tulivat Kauhavalle ja ilmassa oli jos jonkinmoista lentonäytöstä. Esiintyjäkaartikin oli kattava. Kun asuin pääsääntöisesti vielä Kauhavalla, niin tuossa tapahtumassa käytiin aina silloin tällöin.
Kauhavan Puukko- ja käsityöfestivaalit jäivät tältä vuodelta käymättä, oli työviikonloppu liian pitkän välimatkan päässä.

Mukavaa kesänjatkoa!

13 kommenttia:

 1. Me olimme kerran semmosessa ilmailunäytöksessä, missä sotalentsikoita lenteli sinne sun tänne ja teki ihmeellisiä kommervenkkejä. Oli se vaan mahtavaa katsottavaa! Menisin toistekin, vaikken niistä koneista mitään ymmärräkään.

  Ootkos menossa sinne Isonkyrön markkinoille elokuussa? Minä oon uhannut lähteä vaikka jalkapatikalla, jos herra ei lähe följyyn. Siellä teillä on niin paljon kaikkea kivaa katsottavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niistä koneista sinällään oo ittekkään niin kuusalla, mutta komeita ja taitavia kuvioita saavat lentäjät niillä aikaan. Kauhavalla vierähti sen verran kauan, että tottui niihin lentoharjoitusääniin, juhannuksen alla ei aikoinaan töissä meinannut kuulla puhelimessa mitään - paussia piti pitää aina kun matalalentoa menivät :)
   Kyllä varmaan kotipitäjän markkinat vetävät taas puoleensa - tuskin tiskin taakse tänä vuonna - äiti kyllä on varannut paikan... tai no, saas havaata. Treffithän me tehdään sinne!?! :)

   Poista
 2. Nyt kun katsoin paremmin tuota sun yrttikuvaa, hoksasin siellä taustalla kiviaidan! Paa sekin tulemaan mulle tuon veneen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voi harmi kun ehdin tehdä tuon istutuksen veneeseen :D
   Nuo kivikasat on vanhoja purettuja betonirappusia yms., oli niin tasakokoisia, että kasasin ne muutamia vuosia sitten lyhyeksi aitaukseksi - mitäpä niillä muutakaan...

   Poista
 3. Ihana tuo vene,oikea aarre.
  Tuollaiset serkkutapaamiset ovat tosi mukavia, meilläkin oli jokunen vuosi sitten vastaava ja hauskaa oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranputkipellosta pelastetun veneen uusi elämä :)
   Kyllä ollaan tyytyväisiä, että saatiin äntiin serkkutreffit. Vielä on äidin puolen suvun serkkujen kanssa sama vireillä.

   Poista
 4. Todella upeaa ja kaunista.. oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta, nyt on rehevyyttä puutarhoissa :)

   Poista
 5. Liisan kotona22.6.2015 16.24

  Ollaanpa siellä oltu ahkeria! Se on totta, että kun yhden laitat kuntoon, niin toinen huutaa ihan samaa- Kyllä minä kadehdin tuota sinun venettäsi. Sellainen olisi hakusessa ja saisin sen ajettua karille tuohon majakkasaareeni ja istutettua kukkasia. Serkkutreffit on kivoja, kun sukulaisia ei oikeastaan enää näe kuin häissä ja hautajaisissa. Hyvältä näyttää sinun kukkapenkkisi. Minun Rodoni ei ole vielä aukaissut nuppujaan. Upeita kortteja ja meriaiheisia tauluja. Mukavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooh, ei nuo kaikki nyt ihan yhtenä iltana toteutunut :)
   Niin on totta, yhden nurkan uusit, ja muut huutaa vieressä... Hoh hoijaa...
   Kärsivällisyyttä veneen hakuun - pari vuotta mullakin meni. Lasikuituista ym. kyllä tarjottiin! Yks ehdokas käytiin katsomassa, vaan olisi hajonnut jo siirtovaiheessa :)

   Poista
 6. Ahkerat ja osaavat kädet eivät ole koskaan yksin!! (ei nähtävästi joutenkaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onne jouten vähän joka vaihees - tuumaustaukoja tarvitaan!
   Mieshenkilön mielestä ne on pahimpia taukoja kun silloin pukkaa ideaa - ja niitä isompia toteutumisiaa odotellessa väkerrellään pienempiä juttuja :)

   Poista
 7. Ihania kuvia suvisesta suomesta:)

  VastaaPoista