1.1.2015

Vuosi 2015Hyvät uuden vuoden toivotukset sinkoilivat illalla ja yöllä ees taas, ja kaikilla siintää toivetta paremmasta.
Jatkuisi edes yhtä hyvänä, siinäkin sitä on jo saavutusta.


Kelit muuttuivat vetiseksi jäälyhdyille, joten nippa nappa sain pari ohutpintaista lyhtyä uudeksi vuodeksi. Sulivat nuokin illan aikana roihun lämmössä.Palaillaan vielä vähän menneeseen jouluun, olihan viikko sitten vasta joulupäivä.


Pukki kutitteli poronnahkakintaillaan lahjottavaansa. Paketteja tuli, joten kyllä on tainnut  pikkumies käyttäytyä sopuisasti vuoden aikana :)
Lumenvalkoinen joulu oli otollista aikaa ulkoilla, niin päiväsaikaan kuin hämärissäkin.
Kynttilät hautausmaille vietiin vasta Tapaninpäivänä, kun näitten kirkkojen suunnalla kuljimme.Ja kirkot ovat Ylistaron ja Isonkyrön.

Joulukukat voivat hyvin, amaryllis aukesi vasta joulun jälkeen, orkidea on uusi joululahjaksi saatu. Joulutähdet ja jouluruusut ovat myös elossa!Pientä väkerrystä: tein pari lahjakassia muro- ja mistä lie pahvipakkauksesta.
Muutamasta blogista löysin vinkin tällaiseen.
Näitä pitää tehdä varastoon erilaisin kuosein; nämä päällystin lahjapaperilla.


1. leikellään reunoilta paketin taitteet pois
2. mittaillaan sopiva päällyspaperi
- voi tehdä myös paloista
3. liimataan ensin reilun kokoinen pohjapala, liimaa ylivarat paketin nouseville reunoille (jää peittoon reunapaperin alle)
4. liimaillaan (tässä yhteinäinen paperi) päällyste sivu kerrallaan
5. ylivarat taitellaan "kassin" reunojen sisäpuolelle, tämä siistii suuaukon samalla
6. lopuksi rei´ittimellä reiät kannatinnauhalle

Anu Harkin ohje kassin tekoon löytyi täältä:
http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/video-muropaketista-syntyy-kaunis-lahjakassi/4615206

Ja linkki blogiin, missä on tehty kauniita lahjakasseja:
http://joulunkuiskaus.blogspot.fi/2014/12/diy-lahjapussi.html#comment-form
Ja ihmeiden aika ei ole ohi: jo toiset sukat kohta valmiina...
Kantapääkin näyttää kantapäältä sekä varpaat pysyy piilossa :)

Tuo varpaat piilossa: ne toiset sukat... niin, niitten kanssa olikin hauskuutta kun tuo täällä asuva mieshenkilö tarkasteli sukan päättelyä sillä seuraamuksella, että purin päät ja äityli kutoi päät uusiksi umpeen ILMAN RAKOJA :)

Nyt tuo mieshenkilö pitää niitä mun kutomia ja äitin päättelemiä sukkia jatkuvalla syötöllä...

Näinpä kädestä pitäen oikean päättelytavan ja nuo kuvassa olevat sukat nroa 30 onkin tiivispäiset.
Juu-u, ja mä kun luulin, että kantapää on se pahin tikki näin vuosien sukankutomispaussin jälkeen... Ei se aina onnistu ensikerralla :) :)10 kommenttia:

 1. Onpas teillä siellä komeita kirkkoja! Oon yhä vakuuttuneempi siitä, että mun pitää ens kesänä hilata itteni täältä Pohjois-Pohjanmaalta sinne Eteläisen suuntaan. Sillä kun teillä tuntuu olevan käsityökeitaita vähän joka kylässä ;)

  Juu kuule ei se sukan pukkaaminen aina ole niin yksinkertaista. Vanha herra osti mulle yks joulu sukankutomiskirjan, kun kyllästyi tepastelemaan "viulukoteloissa". No, jotenkin oon oppinut aikuisten sukat kutomaan, mutta Pikkuihminen kulkee koko ajan joko liian pienissä tai liian suurissa sukissa. Raukka parka ;(

  Et sattuisi muistamaan noitten lahjalootien teko-ohjeiden osoitetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mua, mulla oli otettuna pari kuvaa siihen lahjakassiin - lisäsin ne nyt tuohon juttuun ja laitoin sinnepäin ohjeet sekä linkin Anu Harkin teko-ohjeeseen.
   Kyllä tuo sukkajuttu vaatii hieman perehtymistä, taidot ruostuu käyttämättöminä. Ja mä hokaan jutun juonen kun saa katsoa tekotapaa, ohjeesta lukeminen ei innosta niinkään :)
   Näin alkutalvesta onkin hyvä aika suunnitella reissua kesäksi tänne päin, tervetuloa! Löytyy kirkkoja ja käsitöitä :) Elokuussa kun osut Isonkyrön 1700-luvun markkinoiden aikaan, niin koet samalla kerralla molempia ;)

   Poista
  2. Kiitos ohjeista! Mää kävin jo hamstraamassa kierrätykseen tuomituista pahveista pois kaikki lootat! Vanha herra vähän kohotteli kulmiaan, kun käskin sen alkaa syöfä pahvilootallista puuroa aamulla...

   Poista
  3. :) Taitaa syntyä pahvikassi poikineen!
   Kuvasatoa odotellessa ;)

   Poista
 2. Minä en ole vuosiin kutonut sukkia, kun äitini on tehnyt niitä minulle ja miehelleni niin paljon. Enää hän ei jaksa kutoa. Täälläkin jäälyhdyt saaneet kyytiä vesisateessa ja lumetkin näyttää lähtevän. Oikein ihanaa ja idearikasta uutta vuotta 2015 tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äiti se tännekin niitä sukkia tekee, joten siksipä omat sukkapuikot on enempi lepäämässä :)
   Kiitos, odotellaan idealampun syttymishetkiä, ja toteutetaan aina joskus jotakin :)

   Poista
 3. olipas oiva idea tuo kassinteko. Nyt niitä kun koko vuoden värkkää, on ensjoululle joka lahjaan kiva itsetehty kassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ruvetaan kassialmoiksi! Kohta niitä on joka lähtöön - kunhan ensin saadaan kerättyä riittävästi pahvipaketteja :)

   Poista
 4. Hyvää tätä vuotta, tulkoot tästä vuodesta ystävällinen ja mieliinpainuva hyvistä hetkistä! ps.vähän vielä aneeeeeemi olotila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos samoin - hienot toivottelut tulevalle vuodelle.
   Aneeeeemisesta alusta uuteen nousuuuuuun!

   Poista