24.10.2014

Kun maas on hanki ja...No ei vielä sentäs hanki, eikä oikein muutakaan, ja tämä ensilumikin sulanee viikonvaihteessa pois.

Mutta kyllä se aina jotenkin säväyttää, tuo ensilumi.
Tänään se tuli vielä tuulen sekaisena myräkkänä, vilu hiipi luihin ja ytimiin - olin nimittäin mukana hirvimettällä...


Ei tuo notski paljoa lämmittänyt kun tuuli oikein yltyi. Makkarat sai paistettua toki.


Hirvenmetsästyskauden pääväri on vaihtunut punaisesta neonoranssiin, virallinen muotiväri :)

Mieshenkilön pakusta löytyy nyt oranssia jos jonkinmoista.

Mullekin oli ostanut huomioliivin, pipo oli jo valmiina.
Ennakoin viikolla talven tuloa ja tekaisin pari uutta tuubia kaulaa lämmittämään.

Tuon beigen yksinkertaisesti kaulalle laitettavan tein Alize Flower -langasta. Yksinkertaisesti kieputettava siksi, kun ostin vain yhden kerän kokeilumielessä. Langassa on tasaisin välein hauskoja tupsukoita, kuin pieniä kukkasia - siitäpä se nimikin Flower.
Tämä toinen sini-oranssi-ruskea-beessikirjava on Novitan Frilla -lankaa, sellaista verkkoista. Alekopasta nappasin pari kerää kun oli kivat värit. Tästä taidetaan tehdä ensisijaisesti niitä röyhelöhuiveja vaimitänenytoli.

Vaan kun innostuin ottamaan langan työn alle, niin siihenhän olisi tarvittu pikkuusen isompi virkkuukoukku - ei muu auttanut kuin ottaa omat nakkisormet peliin - syntyi se niinkin, ja tuli sopivan löysää neulosta kahdesti kietaisten.

Onhan näitä tuubeja kopat täynnä entuudestaan, mutta onhan se kiva kun voi vaihdella päivän värin mukaan passelin :) :) 


Tämäkin se ennakoi loppuvuotta; joulu/pääsiäiskaktus on kyllä hieman aikaansa edellä kun nyt jo nuppuja pukkaa... Saint Pauliakin kukkii, ja reilu 3 v. vanhassa orkideassa on jälleen pienen pieniä nuppuja!


------------------------------------Vielä vähän sienistä...
Mieshenkilö haki vakuumikoneen hirvenlihojen säilytystä varten. Toi samalla reisulla mulle kasvikuivurin! Oli haronut korviinsa maininnan aiheesta :) Täällä blogissahan sitä taannoin mulle suositeltiin :)
Nyt suppilot kutistuivat nopsasti. Kokeilin tietenkin turvottaa testierän kuivuneita, että miten kävi - hyvin turposivat, eli ilmeisesti oikealla lämpötilalla pouhuutin... Omenalohkoja kuivattelin myös purkillisen.


Vanha kranssi ja vanhat valot -  hyvin ajaa asiansa illan hämärtyessä.


Vaan josko se saisi kaveriksi sen paperimassavalaisimenkin.
Värkit on jo hankittuna -> luovuin siitä kanaverkkokokeilusta ja hankin tukevaa ja tasaruutuista jänisverkkoa. Eläinkunnassa pysytään siis verkon osalta :)8 kommenttia:

 1. Wau, hirvimetsällä. Mietin itsekin joitakin vuosia sitten, että liittyisin metsästysseuraan, mutta mies ei ole metsästäjä ja kun vielä molemmat teimme vuorotyötä, niin ei niitä yhteisiä vkloppuja ollut liikaa. Niin se sitten jäi. Toi vaalea tuubi on niin mun mieleeni. Eipä ole tullut niitäkään tehtyä. Suppilot jäi saamatta tänä vuonna, mutta onneksi on viimevuotisia. Toi kuivuri olis kyllä huippu. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahtiaika, se se taas on. Käyn aina vapaan sattuessa mukana mettällä, mutta itsellä ei ole metsästyslupaa eikä -asetta, ja näin aion antaa asian ollakin. Ampukoot tuo mieshenkilö hirvet. Mä teen vain havaintoja ja ylläpidän tulta :)
   Viimevuotisia suppiksia löytyi täältäkin pakkasesta, eihän niitä tosin voi liikaa olla :) Tuo kuivuri on kyllä pätevä - vasrastotilaa se vaan taas vie...

   Poista
 2. Minä vältin tuon ensilumen, kun mennä suhautin Helsinkiin kyläilemään (Vanhan herran version mukaan "tuhlailemaan"). Isäntä pukkasi 15-senttistä lumikerrosta kartanolla vesisateessa ;)

  Saatiin viime vuonna ostettua hirvenlihaa ja syötiin sitä koko talvi. NAM NAM NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vältetty, ja ne "tuhlailukäynnit" on aina paikallaan :)
   Monet sanovat, että hirvenliha on kortilla useassa paikassa, ja jos on saatavilla, niin kilohinta on melko suolainen. Meillä on nyt vasan puolikas asianmukaisesti pilkottuna pakkasessa, ja enempää ei tarvita. Taidanpa tekaista tulevana vkl:na palapaistia kun tulee vieraita - vähän possua sekaan...

   Poista
 3. Olipa hauska lanka huivissasi! Mukavaa metsästystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia erikoisia lankoja tulee ostettua päähänpistosta :) Pitäis aloittaa joku isompi projekti, ettei eteinen täyty pelkistä tuubeista... :D
   Kiitos, metsästyshomma jatkuu yhä vain - vielä on kaatolupia jäljellä (iso metsästysseura) - saas havaata, ehdinkö vielä mukaan tälle kaudelle...

   Poista
 4. Kivat värit Frillassa! Vois kans ostaa, jos vastaan sattuu vielä tulemaan - ei röyhelöhuiviavarten liioin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Frilla-kerän värit on kyllä moneensopivat.
   Missäs huivissa se olikaan rypytetty röyhelö - ei ole enää ;)

   Poista