28.10.2015

Kuin kermakakku - suodatinpussiruusujaMonesti olen miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä niitä suodatinpussiruusuja.
Kokeilu on jäänyt ehkä siksikin, kun meillä näyttää olevan aina niitä ruskeita suodatinpusseja ja valkoisia en ole muistanut hankkia (ehkäpä siksi, että pärjään itse hyvin ilman kahvia...). Tosin niistä ruskeistakin olisi voinut kokeilla...
No, kaappeja kaivellessa löytyi pieni nippu valkoisia pusseja (vuodelta mistä lie...) - samantien hain lasin ja kun Liisan kotona -blogissa olikin sopivasti ohje, niin tekotapa oli takaraivossa: siis ympyröitä piirtelemään.


 Ympyrämitaksi otin Verna-lasin ja löysin kuumaliimapyssynkin vaivatta :) :)


Koskapa suodatinpusseja oli rajallinen määrä, niin päätin tehdä pikkuruusuja, eli Verna-lasin jalan muotilla, jonka halkaisija on n. 5,8 cm. Kolme ympyrää mahtui yhteen suodatinpussiin, ja kaksi suodatinpussia päällekkäin. Niittasin nämä kiinni toisiinsa ennen leikkaamista.


Rypistelin ja ruttasin 25 ruusun neljä kerrosta erikseen.

Sitten piti miettiä, että mihin näitä käytän kun määrä jäi niin vähäiseksi.
Taas kollaamaan kaappeja ja kätköjä, mistä vastaan tuli jalallinen lasimalja, johon tein vuosi sitten suolahuurteen - taisi olla sen joulun hitti :)
http://www.mitamilloinkin.blogspot.fi/2014/12/joulua-pain.html
Lasimaljassa on niin omituinen kuviosarja (palmuja ja norsuja), että sitä voi hyvin hyödyntää kaikkeen kokeiluun :)


Rapsutin ja pesin suolat pois ja kuivaamisen jälkeen kuumaliimalla ruusut kiinni kylkeen.
Just sopivasti riitti nuo 25 pikkuruusua peittämään tämän maljan :)


Tuikku loimottaa kivasti tuon "kermakakun" läpi :) Ja ruusut ovat just sopivan pieniä.
Ja kyllä - tuikehtii niin pienesti, ettei nappaa helposti syttyviin ruusuihin kiinni :) Ruusut ovat yläosastaan näkyvissä vain vähän ja se vähäkin on sen verran tukevan lasin takana, että ei hätää. Huomioda toki pitää tämäkin seikka näitä tehdessä. Tai sitten käyttää led-tuikkuja/valoja.

Mietin, että hauskalta näyttäisi myös esim. iso lasipurkki ruusutettuna ja sinne led-valot palamaan...
Näistäkin on siis moneksi.

8 kommenttia:

 1. Liisan kotona28.10.2015 18.47

  Aivan loistava idea! Kauniisti loistavat valot. Tuo ideasi lasipurkin päällystämisestä on mahtava, mutta enpä tiedä, jaksaisinko itse enää värkätä noita, kun on niin paljon tullut tehtyä. Tosin yksi valokranssi olisi vielä tehtävä joululahjaksi. Huoh :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne vähäiset värkit saa kypsyttämään uutta ideaa :)
   On mulla jemmassa pieni styroksikranssikin, vaan ei nuo olisi siihen riittäneet - ja kun valmista piti saada heti eikä hetken päästä :) - kun nyt pääsin vauhtiin.
   Mulla voi löytyä vielä intoa sen lasipurkin tekemiseen. Saas nähdä, pitää vaan hankkia niitä valkoisia suodatinpusseja...

   Poista
 2. Kertakaikkiaan ihana idea tehdä lasikulhoon nuo ruusut. Voi,jossain välissä minäkin kokeilen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kokeilun väärti on :) olkoot nyt yksi kermakakkukin esillä tuikehtimassa :)

   Poista
 3. Voi rähmä, mä en löytänyt meiltä yhtään valkoista suodatinpussia. Vanha herra ostaa aina tylsiä ruskeita pusseja. Meen kyllä ite kauppaan ja trokaan oikein kunnolla. Suolakurkkupurkkeja mulla jo onkin jemmassa. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama vika, ruskeita vaan ostaa tuo mieshenkilö :) Vahinkolöytö oli tuo valkoinen nippu. Voi olla, että nuo siirtyy tuosta pötistä lasipurkin kylkeen, joskus... :) :)

   Poista
  2. Juu sitä piti kysyä, että onkos tuohisydämet tehty oikeesta tuohesta vai onko se jotain feikkiaskartelutuohta? Yritin niin maan penteleesti leikata mun kippuraisia tuohia, mutta siitä nyt ei tullut vittistä eikä vottista. Yritin tehdä eräälle tontulle morsianta...

   Poista
  3. No kuule, ihan oikiaa on :) Vissisti on kyse siitä tonttusesta... Puukasalta irrotin mahdollisimman pitkulaisia tuohisiivuja ja heti tuoreeltaan laitoin jonkunminkälie viikkolehden väleihin ja paino päälle. Reunat käpristyivät silti hieman, mutta pitkulaisen keskiosat ovat pysyneet kutakuinkin suorana, mistä leikellä.

   Poista