11.8.2013

Elokuun hämärtyvät illat

Niin, mitäs tänne runoilinkaan alkukesästä: oli siis ajatus jos toinenkin, mitä saada aikaan kesän aikana...
Noh, lopussa tarinaa ja räpsy yhdestä toteutuneesta :v

Niitten tarpeellisten suunnitelmien lisäksi oli (on) mielessä liuta ideoita ja suunnitelmia turhakkeista :) Yksi sellainen on väkertää ulos pihasaunan ja -mökin keskellä olevalle alueelle patiota varten pystypuut (näen jo sieluni silmin rehottavan villiviinin sitä kiertämässä... :D ) JA ulkotulisijan elikkäs pihatakan -> ihan vain tunnelman vuoksi. Kasa vanhoja tiiliä olisi nurkilla odottamassa uusiokäyttöä, eli ajatuksena on tuunata taas vanhasta käyttökelpoista - samalla vaivalla siitä tulisi kuin itsestään rustiikkisen rouhea, ei mikään siloteltu ja sievä.

NIIN, joo, saahan sitä suunnitella!
Mutta tulisija tuli: vanha musta pata pääsi kyljelleen framille kapean kaivonrenkaan päälle -> puita pataan ja tulta tuoheen! Siinäpä se, tunnelmallinen "sijais"takka ensihätiin. Kiva on, hämärässä.Puuotsokin näytti nauttivan tulen loimotuksesta :)


Tässä puuotso ja patatakka päivänvalossa, milloin "takka" ei juuri silmiä hivele. 
Mutta jos tuunais tuon jalustan -> laastia ja kiviä, hmmm... :)

 -----------------------

Tässä vielä yksi valotusjuttu. Tein testimielessä tämän "valopurkin" lähinnä kummitytön venetsialaisviikonlopun häitä ajatellen. Jemmassa oli yksi valotikku, jonka hajotin ja valutin lasipurkkiin. Hauskasti näytti pimeässä hohtavan, kuin fosfori konsanaan. 12 h oli arvioitu kestoaika ko. valotikulle. Mahtoi se ainakin yön yli hohtaa.

Morsmaikku ei ole vielä kommentoinut lähettämääni kuvasarjaa, onko idea toteuttamisen väärti vaiko ei. Lasipurkkeja ainakin pitäisi saada jostakin muutamia - spreijata kannet haluamallaan värillä ja ostaa muutama valo- tai fosforitikku. Tulipa kokeiltua. Jos ei omasta päästä, niin viimeistään täältä niitä ideoita pursuaa:
https://pinterest.com/


-----------------------


Lista toteutuneista ja toteutumattomista:
Kellarinlattia on edelleen vaiheessa, mutta saunaan valettiin uudelle puulämmitteiselle kiukaalle uusi korotettu pohja, ja kiuas on nyt hyvä Harvialainen :).
Olohuoneen ja ruokatilan ikkunaseinät (+ yksi aiemmin tekemättä jäänyt seinä) saivat uudet levyt pintaan, ja ovat myös maalissa ja tapetissa \o/ Myös kuistin sisäseinät saivat uuden maalin pintaan.

Ja tässä vielä se valmis aikaansaannos. Tämä tosiaan valmistui rivakkaan tahtiin heti alkukesästä, mutta sitten tuli tuhannen muuta juttua, ettei se autokatos valmistune näillä näkymin, ei ainakaan ensipakkasille...
Joku voi ajatella, että onhan kesää vielä jäljellä, mutta meillä alkoi eilen kuminanpuinti, joten kuukausi - puolitoista - tästä eteenpäin mennään säiden, puintien ja kuivaajan ehdoilla.Oven ikkuna. Mies teki vasiten tuollaisen salmiakki-ikkunan:
tielle asti näkyy, että rantsilla asuu yks eteläpohojalaanen :D

(... ja nyt huomaan, että ovenkahva puuttuu :) - aina jotakin pientä)


6 kommenttia:

 1. Kyllä sää sitte keksit kaikkea mukavaa. Kiva toi takkakin. Aivan parasta salmiakkikuvio, tietävät tosiaan mistäpäin emäntä on kotoosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se on kokeillessa kaikkea kummaa täällä -> ei oo rantsi ihan valtaväylän vieressä :)

   Vaarana tuon "takan" kyhäämisessä on se, että jää pitkäaikaiseksi varaversioksi tuohon... :o :D

   Salmari-ikkuna on kyllä saanut huomiota osakseen!

   Poista
 2. Voi että...täällä kaikki niin energiaa uhkuvaa, fosforinen purkkikin! Ja minä tyhmyyksissäni söin liian monta lättyä ja nyt uni maittaisi ja kello ei ole kaheksaakaan vielä...luin puuotsonkin, notta puoliso, puoliso päivänvalossa... tuo takka oli kyllä hyvä keksintö!! Ei voi muuta nyt kuin mennä ottamaan tirsat, vaikka ilta meneekin piloille mutta menee se pilalle torkkuenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että mä repesin, puoliso päivänvalossa!!! Puupäinen puoliso-parka :D :D :D

   Myönnä vaan, että markkinahumun jälkimainingit sua väsyttää, eikä mikkää lätyt! Harmi kun oli niin työläs vkl, etten päässyt Kyrööhin päinkään.
   Soitin äiteelle markkinootten jälkeisenä maanantaina, ja kun vastasi hieman voipuneena kysyin, että onko ihan raato -> myönsi vähän olevansa, mutta sivulauseen rivienvälises mustasaukos ohimennen mainitti jo ens vuoden markkinat :D :)

   Poista
 3. Minä aion myös ens vuonna oikein pyytää vapaaksi tuon markkinaviikonlopun ja mennä yhdeksi päiväksi sinne pälyilemää.

  VastaaPoista