31.8.2017

Kesähuvit kuvin



Niin kauan kun kukat kukkivat ja ulkona vihertää, on kesä, eikös...
Kalenterin vaihtuvat sivut näyttäkööt mitä näyttää (ja säätila).

Mutta jonkinmoinen kesäkuvakooste lienee paikallaan kun ollaan jo elokuun viime metreillä.
Aloittelin tätäkin juttua jo reilut pari vkoa sitten kun olin vielä lomalla... Pitänee todeta vain, että loma vierähti nopsaan, ei tullut aika pitkäksi.




Kesän ruukkukukkia: valkoiset verbenat, gloksiniat, marketat, pelargoniat summuut ovat yhä voimissaan.
Ja kyllä ne sinisetkin ovat yhä kuosissaan.



Kukkapenkeissäkin kaikki hyvin, siniset ritarinkannukset kurkottelevat pilviin ja kukkaa pukkaavat mm. malva ja kuunlilja.
Mutta erikoishuomion saa tämä yksilö:


Jouluruusu kukkii!!!
Vihdoinkin. Eikä kuulemma ole outo ilmiö, että tähän aikaan vuodesta kukkii, kun tiedustelin asiaa tuolla somemaailman puutarharyhmässä...  Näin ainakin Itä-Suomessa ja Turun seudulla.
Mutta - siis elossa on ja kukassa - kolme vuotta siinä menikin (ja muutama kukkataimi), että tämän ihmeen näin. Jättekiva!



























Sisätiloissa ovat orkideat innostuneet kukkimaan, valkoiset perhosorkideat varsinkin. Tuo alempi pieni lilan värinen orkidea on pukannut hiljalleen uutta kukkavanaa jo pitkään, ja nyt palkitsi odotuksen yhdellä kukkasella. Lisää kukkia näyttäisi kohta pullahtavan...



Marjasatoa tarjoilevat vadelmat, pensasmustikat, mustat ja punaiset viinimarjat...
Mansikoitakin on tullut mukavasti.
Mutta mutta - linnut ehtivät napata saskatoonit :( - tontillamme lienee siis varsin flavonoidipitoisia tirpuusia. Samaten katosivat kirsikat... Ja tämä katoamistemppu kävi just silloin kun olimme muutaman päivän poissa tontilta. Harmi :(
Karviaiset kypsyttelevät itseään vielä puskissa.




Pihamökissäkin on ollut vilskettä, vierailijoita on kestitty mennen tullen :)

Vierailuista aasinsiltana: tein pitkästä aikaa tarjolle vanhan ajan lehtisalaatin munakastikkeella tällaisella versiolla:
2 kovaksi keitettyä kananmunaa, 1 rkl sokeria, 1/2 tl suolaa, 1 tl sinappia, 
2 rkl laimeaa etikkaa tai sitruunamehua, 1-2 dl kermaa.
Erottele keltuaiset ja survo ne hienoksi, sekoita muut ainekset ja lopuksi pehmeän löysäksi vatkattu kerma.
Kaada kastike revityn lehtisalaatin päälle. Paloittele jäljelle jääneet valkuaiset ja lisää pinnalle.
Salaattiin voi lisätä vielä mm. kuorittua avomaan kurkkua ja retiisiä siivuina.
Olipa hyvää, pari kertaa olen tehnyt jo uudelleenkin.

Kaksi karhunvatukkapensasta kasvaa rehottaa, saavat kohta oman tukiaidan. Josko nyt talvehtisivat hyvin, niin ensi kesänä voi jo odotella satoakin...
Kanttarelleja ei ole - vielä ainakaan - löytynyt kummoisesti, mutta metsämustikoita riittää.
Ja huhtikuun lopulla ostettu orvokki se jaksaa kukkia yhä vain. Aika lailla itsekseen on pärjäillyt, siksi kai ei rehota vaan maltilla on kasvanut.




Turku, Naantali, Kristiinankaupunki, Tampere (Ratina ja Robbie W) - siinä kesäloman kauimmaiset käyntikohteet. 
Konsertteja ja kulttuuria (sama asia... :)) pääasiassa.




Pikkumiehen vakio kesälomavierailu vierähti nopsaan - touhukasta oli <3
Toisin kuin viime kesänä, niin nyt aurinko paistoi koko viikon, joten käytiin kolmena päivänä rannalla sillä seurauksella, että saatiin uudet rusketusraidat :)
Ja kun sirkuskin saapui kaupunkiin (lähelle), niin sinne - se oli pikkumiehen eka sirkuselämys; tykästyi.



 

Pikkutyttykin täytti vuoden ja sitä juhlittiin asianmukaisin menoin. Lahjapaketit näyttivät ensin olevan sivuseikka, koska korttien "lukeminen" oli tärkeää <3
Kakkuna oli tytön herkku, eli vesimeloni ja toinen herkku, pensasmustikka koristeena. Päällysteenä ollut soijavaahto ei maistunut - se kaavittiin pois :)
Nukkekärryjen (aiemmin esitelty täällä) pariksi mieshenkilö väkersi kissapotku"mopon" <3



  

Huvilakauden päättäjäisviikonloppuna teimme yhdistyksen puitteissa retken Uumajaan.
Olipa helppo reissu, kun Vaasasta Wasalinella oli ylitys. Oli oikein lähimatkailua.

Laivalla oli tarjolla Strömsön entisen kokin Micke Björklundin suunnittelemat tarjoilut saaristolaistyyliin. Ja olipa hyvää!!!
Kalapöydän kaikki tarjottavat lohen savustamisesta marinoituihin silleihin yms. valmistetaan laivan omassa keittiössä. Tarjolla oli myös lähiruokaa (lammas- ja kalkkunafarmeilta jne.). Ja sen oli makuistakin, ettei mitään einesruokaa ollut tarjolla.
Jälkiruokavalikoimankin edessä piti arpoa, kehtaisko ottaa vielä vähän lisää :D
Smaklig måltid - kertakaikkiaan.

Ja Uumaja esittäytyi kovin nättinä auringon paistaessa. Uumaja-joen rannat oli maisemoitu kauniiksi, oli ihanat puistot istutuksineen ja kävelyreitteineen.
Viime käynnistäni olikin vierähtänyt jo 17 vuotta... Ennen muinoinhan - ennen 2000-vuoden ns. Vaasan laivojen loppua - Uumajaan laivailtiin useinkin. 
Varsinkin 70-luvulla harrastettiin näitä rasvanhakureissuja, eli laivareissaajat hamstrasivat sokeria ja voita tai Bregot-nimistä voimariinin tyyppistä levitettä (meille ei, kun näitä tuotteita oli omastakin takaa). 70-luvulla meille muksuille oli hienoa, kun sai ostaa jotakin "laivakarkkeja", Marabou-suklaata yms. Voi, eikun oi niitä aikoja. 

Nyt meillä oli pieni kaupunkikiertoajelu ja kävimme Avion-ostoskeskuksessa, missä oli mm. useita kenkiä myyviä liikkeitä: edullisesti sai esim. Rieker, Ecco ja Gabor -merkkejä.
Ja yhden naisihmisen kanssa "juoksimme" pika-pikaa samassa rakennuksessa majailevan Ikeankin läpi, mutta sieltä ei tullut isompia hankintoja, vakio-ostos oli uudet leikkuualustat ja jotain lamppua yms. sälää. Yön vietimme keskustan Scandikissa, ei voisi likietuisampaa hotellia olla.
Summa summarum: pitääkin käväistä useammin Uumajassa.



No niin, nuhanenä täällä on päivittänyt tekstit ja lisännyt Uumajakuvasarjan.
Nuhis siksi, että Uumajan tuliaisena sain melkomoisen flunssan, enkä edes hepeneillä ollut liikkeellä... Eilen vielä silmät vuoti niin, että piti lukeakin vain joka toinen kirjain :D
Kun nyt vielä loppuisi köhiminen, alkaa jo kylkiluita aristaa.

Josko sitä ehtisi jo tutkailla, mitä kaikkea teidän kesäänne on kuulunut :)




16 kommenttia:

  1. Olipas kivoja kuvakollaaseja <3 Blogissani on meneillään syyssipuli arvonta, tule toki osallistumaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja kiva kun löysit tänne :)
      Kävinkin jo piipahtamassa sivuillasi ja monenmoista on sielläkin, tulenpa uudelleen :) Arvontaan nyt tietty pitää osallistua!

      Poista
  2. Olipa kaikkea kivaa ja jouluruusukin - ihanaa että se kukkii! Paljon tapahtumia riittää yhteen suveen - ihania, rakkaita, herkkuja pullollaan olevia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ajatteles nyt, jouluruusu kukassa... Ja niin kuin olen ihaillut niitä sun ruusujas (ja karehtinut (en nyt vihreänä kuitenkaan)). Mä tyydyn vallan iloisesti tähän yhteen - en aio pilata hamstraamisella onnistumisen iloa :) :)
      Kyllä sitä näyttää vaan monenmoiseen ehtivän kun harvakseltaan postailee näitä juttuja :)

      Poista
  3. Ihania kesämuistoja ja kauniita kuvia. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, samoin mukavaa syksyn alkua 😃

      Poista
  4. Hienot kollaasit!
    Kiva, kun jouluruusu kukkii!
    Pikaista paranemista sinulle!
    Ja hyvää alkanutta syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😃 Ja flunssa alkaa kyllä talttua hiljalleen.
      Jouluruusun kukinta ilahduttaa kyllä edelleenkin.
      Mukavaa syksyn alkua 😃

      Poista
  5. Olipa kiva postaus kesän tapahtumista! Etpä sinäkään ole paljoa postaillut kesän aikaan. En siis ole ainut. Minä en ole saanut koskaan jouluruusua kasvamaan. Se on kokenut talvisin aina lopun. Minäkin kävin Uumajassa heti elokuun alussa, kun lomani alkoi. Edellisestä käynnistä oli kanssa todella kauan. Yövyimme Uumajassa ja ilmat suosi meitä. Kävimmekin rannalla niissä ihanissa laivaravintoloissa syömässä. Muutenkin kaupunki vaikutti tosi kivalta ja ehdin vähän poiketa kaupoissakin, paitsi ei Ikeassa. Siellä poikettiin Kuopion reissulla. Mukavaa syyskuun alkua sinulle! Olenkin kaivannut sinun postauksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kiva olla kaivattu 😃
      Eipä tuo kesä niin pitkä ole, ettei tästä bloggailusta voisi vähän paussia pidellä 👍🏻 Tai just sen lyhyyden takia - pitää nauttia kesästä 👍🏻
      Jouluruusun uuskukinta oli kyllä kukkapenkin ilahduttava ylläri 👍🏻 Tämän taimen olen ostanut keväällä - niitä jouluisia en ole saanut kovin virkeänä maahan saakka.
      Uumaja oli kyllä muuttunut edukseen. Ja kiva juttu kun meille Pohjanmaalla asuvillekin on mukavan likietuinen käyntikohde 👍🏻
      Bloggailemisiin uudella innolla!

      Poista
  6. Salaattiohjeesi toi mummun mieleen! Heti oistis huomenna teen munakastikkeen, jep.

    Uumajassa kävimme viimeksi vuonna 1995. Pitäisköhän uusia visiitti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että salaatti herätti hyvät muistot - niin se teki vähän täälläkin... Ja teen sitä oitis, jahka makunystyrät ovat taas entisellään.
      Voi olla, että Uumajassa on joku paikka muuttunut sitten viime näkemän 👍🏻😃

      Poista
  7. Enpä ole ennen kuullut, että jouluruusu voi tosiaan tähän aikaan kukkia. Mielenkiintoista. Muutenkin oli kauniit kollaasit. Iloa syyskuuhun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä se ruusun kukinta oli yllätys mullekin - iloinen sellainen 😃
      Kiitos ja iloa sinnekin 👍🏻

      Poista
  8. Ihania kuvia ja pikkukertomuksia! Olen menossa 7.10 Avioniin. Joo, joskus mennä muinoin reissattiin Uumajassa useinkin. Itse kaupungissa oli viime vuonna ja tykästyin ja ihmettelin, että miksi kummassa tänne tulee lähdettyä niin harvoin. silloin yövyimmekin Uumajssa, nyt tehdään vain päivän etki Avioniin. Ja mitään ei osteta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli taas kuin uuteen paikkaan olisi mennyt - mukavasti oli Uumaja muuttunut. Ja sinne mennään kyllä usiemmin 👍🏻😃

      Poista