24.11.2015

Kierrättäen kirjanlehtiruusu- ja krakelointikokeiluja



Ei voi mitään, kokeilla pitää kun ajatus iskee ja on vähänkin aikaa (ajankäytön priorisoimisesta en puhu mitään...) :)

Suodatinpussikranssit, -pallot ja -kartiokuuset ovat mitä ilmeisimminkin yksi tämän joulun askarteluhiteistä. Niitä muita ovat mm. hernekoristelu, paperinaruvalolaatikot/paketit, joulupallokranssit...

Vanha joulupallokoristepussi on pyörinyt joulukoristeiden joukossa ties kuinka kauan - eivät kuitenkaan ole olleet esillä aikoihin. On lommoisia, värivikaisia summuita.


Halusin vaihteeksi jotakin rustiikkista. Kirjan sivuista (tai mistä vain ruttaantuvasta) saa tuolla samalla suodatinpussi-idealla ruusuja - ja kolhiintuneet pallot tulee ohessa tuunattua ja kierrätettyä. Jemmassa on muutama styroksipallokin, mutta odottakoot jotakin muuta kohtaloa.



Näin, ruusupallot päätyivät vanhaan oksista tehdyn ja valkoiseksi spreijatun kranssin keskustaan.


Seuraavaksi kokeilin vihdoinkin sitä krakelointia. Ostin tykötarpeet, eli halkeilulakan ja -maalin... Kallista lystiä. Mutku mutku - pakko kokeilla :)

Tytön vanhat (ja jo vähän perstuneet) kumpparit kokoa 35 oli ullakon kätköissä (olipa yllätys :)) - oikein hyvät siis krakelointikokeiluun.

Samaan kokeiluun päätyi myös yksi ruukunsuoja ja muutama joulupallo.


Ensin pinnoille halkeilulakka, ja sen kuivahdettua läpinäkyväksi maalasin päälle halkeilumaalin.




Kuivumisen jälkeen tuli tällaisia lopputuloksia. Palloihin olen tyytyväsin.
Ruukkuun tuli olemattoman pienet krakeloinnit, mutta on sopivan rustiikkisen näköinen noinkin.
Saapaskin halkeili, osin isommasti ja osin pienesti.







Kokeilin sovittaa saappaaseen havuja ja nauhaa. Saatan keksiä tuolle vielä jotakin muutakin. Nyt näyttäisi siltä, että vähemmän on liian vähän :D :D
Pitääkin harkita tarkoin, mitä seuraavaksi krakeloisin - viitsi vain hullutuksiinkaan tuhlata kalliita aineksia :)



Enhän se minä olisi, ellen olisi jo nämäkin ruusut tuunannut uusiksi :) Laitan sinne kokeilunhalun piikkiin tämänkin :)
suodatinpussiruusuja maljassa
Liotin peiteväriä (vesiväri vastaavaa) veteen ja kastoin suodatinruusuisen lasimaljan väriin - yläosan ruusut värjäytyivät hennon vihreiksi ja väri valui alaosan ruusuja liukuvärjäten.




Idea kokeiltu, toimii.







Tässä aiemmin esitelty iso havukranssi lopullisessa muodossaan kun sai valot ja...

  viime postauksessa esitellyn pienen puolukanvarpukranssin keskelleen.


Näkyy sisällekin mukavasti.
Laitoin kranssien alaosat kiinni siimalla ikkunapuitteen alaosaan ihan vain estääkseni tuulen liiallista heiluttelua. Hyvin toimii.



Joulun kukat!

En vain voinut mennä näiden ohi - valkoinen amarylliksen poikanen ja jouluruusu on kotiutettu... :)
Pieni havukuusikin jo lasimaljassa.



Niin vain on lumi maassa. Muutosta luvattiin kyllä lauhempaan ja vesisateisempaan suuntaan. Mutta vielä näin.

Joulukortit ja pari muuta juttua odottavat tekijäänsä - mahtaako joku kuljettaa ne kortit perille, se on eri asia se...





13 kommenttia:

  1. Voi Vanha herra parkaa, kohta sillä ei oo saappaita! En kait mää omiani ala tuunaileen ;) Ei vaiskaan, kokeilin kerran tuota hommaa, mutten saanut niin minkäänlaista halkeilua aikaiseksi, syynä lienee malttamaton mieleni. Vanhoja kirjoja mulla piisaa, joten kohta mullakin on rutturuusuja. Ja varoiksi ostin eilen kaksi pakettia valkoisia suodatinpusseja. Kauheeta tää kilpavarustelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sulla on vielä halkeiluaineksia niin kokeile uudelleen - voi olla vähän eri ohjeet eri tuotemerkeillä. En mäkään olisi malttanut odotella, mutta áika nopsasti tuo eka kerros muuttui läpinäkyväksi. Mä taidan antaa olla näitten ruusujen nyt tuossa, mitä tein. Tosin vannomatta paras :D

      Poista
  2. Oi,oi kuinka saappaasta ja palloista tuli hienot. Kuinka ihanat ideat aina putkahtaa sinun päähän ja mun pää aivan kumisee tyhjyytään:D Mä luin ensin otsikon väärin,tuon sanan krakelointikokeiluja. Luin karkelointikokeiluja,hih,hih,mietin mitä te siellä puuhaatte:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vanhoja muitten ideoimia juttujahan nämä - vähän vain muuttelen oman pääni mukaan, ja saattaa olla eri kohde tekemiselle kuin mallissa :) Mutta kiitos vain.
      No arvaa vaan, naurattaako mua nyt nua karkeloinnit :D :D :D Oot vissisti ihmetellyt, että mistäs hulapaloosta onkaan juttua :)

      Poista
  3. Upeat nuo saappaat, just tollasenaan. Mie taas en saanut noita kirjansivurutturuusuja mieleisekseni, pitää varmaan koettaa vielä kun ovat niin upeita ja toi valkeitten värjäys on myös kokeiltava.
    Ihana jouluruusu, istuta se keväällä pihamaalle ni saat nauttia siitä tulevina vuosinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, saattaa se olla, että saappaat ei muuta kaipaa... :)
      Uusintayritys rutistella kirjansivuja, näitä pieniä olikin hieman hankala saada tasaisesti ruttuun.
      Voi kuule, mulla on nyt kolmas yritys tulossa ensi keväänä näitten jouluruusujen kanssa... Viime keväänä istutettua ei ole näkynyt putkahtavan pinnalle! Yhyyyy.

      Poista
  4. Kertakaikkiaan, kertakaikkiaan ihania töitä!!!

    Blogissani on sinulle haaste (vaikka eivät ne haasteet aina mukavia olekaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kertakaikkiaan sitte niin ja kertakaikkiaan haastettakin - sulta! Kiitos, käväisen katsomassa :)

      Poista
  5. Voi mitä kaikkea ihanaa olet tehnyt. Noi joulupallot ja saappaat on kyllä huikeat. Tuo sinun krakelointimaalisi näyttää olevan eri, mitä minä olen käyttänyt. Mulla on ollut spraypulloissa. Mistä ja minkä merkkistä ostit? Kallistahan se on, mutta siitä tulee niin kaunis pinta. Kivoja nuo kirjasta tehdyt kukkaset. Minäkin ostin viime keväänä ison jouluruusun ja istutin sen ulos penkkiin kesällä. Saapa nähdä, nouseeko se lumien mentyä. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeilumielellähän näitä... Nuo krakelointi/halkeilumaali ja -lakka ovat Bloom-merkkisiä. Sarjaan olisi kuulunut vielä kookosmaalikin, mutta se tuntui tarpeettomalta. Minkäs merkkisiä ne sun sprayt oli. Niistä taisi tulla isompi halkeilu. Mukavaa hommaa, kunhan keksisi tarkat kohteet :)
      Mun viime keväänä istutettu jouluruusu ei putkahtanut pintaan... eikä sitä edellisvuotinen. Josko kolmas kerta toden sanoisi (jos saan pidettyä tämän hengissä kevääseen saakka...) :o

      Poista
  6. Mulla oli Plasti-Kote -merkkisiä ja kahdenlaisia olen jo ostanut. Mistä sinä löysit tuota sinun? Halkeilu riippui vähän tuurista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, että tuurista kiinni... Noh, tuurilla sitten seuraavatkin kokeilut :)
      Kodin Terrasta nuo ostin, ainoa tuota lajia silloin - n. kk sitten.

      Poista
  7. Voihan ihanuutta, vallan upeita ovat ja tuo saapas on kyllä huippumagee:)

    VastaaPoista