8.10.2014

KoristeellistaLaitoin jo taannoin kuvaa, kun äitini oli heittellyt multakasalle muutamia koristekurpitsansiemeniä sattumanvaraisesti -> maaperä oli ilmeisen otollinen kun kurpitsat rönsyilivät ja lisääntyivät silmissä. Vaikka näitä on jaeltu sinne tänne, niin yhä vain on kottikärryllinen jäljellä.


Muutamia mukaanottamiani en viitsi laittaa esille mihin sattuu muoviämpäriin, joten tuunasin hyvin vähäisesti ohimennen pari vanhaa peltiastiaa.
Servettiä ja Decubal-lakkaa:----------------------------


Kävimme töistä vähän tyhyilemässä (työhyvinvointi).
Yhtenä käyntikohteena oli Taito Keski-Pohjanmaan Kankurit-myymälä/työpaja Kokkolassa.
Kovasti inspiroivaa...

Paperinarusta oli esillä moderni ja sopivan = hillityn värikäs seinävaate.Afrikankukista virkattu peite sopii näköjään paikkaan jos toiseenkin.Tällaisen valo"pylvään" olen nähnyt erään kätevän kotona valkoisena liki lattiasta kattoon -versiona. Oli komia. Tahtoo ehkä sellaisen samanlaisen...Mun ostokset jäivät suht heppoisiksi - aika oli rajattu, joten se hieman hillitsi :)
Tuollaisen paperinaruruusun teimme paikanpäällä. Roosa-nauha -kampanjaa kannatin ostamalla heijastimen ja sukkavihon, jonka saa eräs Pohjalaisia perinnesukkia -sukkavihon markkinoille tuonut ;) ;) ;)
Yksi huovutusneulakin pääsi ostospussiin mukaan. Uudet sukkapuikot ostin myös, mihinköhän ne jo laitoin, kun eivät kuvaan päässeet. Sukkaa en ainakaan ole vielä aloittanut :D

MUTTA mutta, mielenkiintoisin ostos on tuo taustalla oleva rulla! Se on pellavapaperimassa-arkki, josta aion kokeilla allaolevan kuvan mukaista... jotakin :)


Tämä kuva on lainattu Kotilieden sivuilta, koska en muistanut kuvata Kankureilla olevaa versiota (mökki).

Paperiarkkia revitään pieniksi paloiksi ja laitetaan kylmään veteen likoamaan yön yli.
Massa hiennonnetaan esim. sauvasekoittimella, lisätään vettä ja laitetaan laakeaan astiaan, minne kastetaan aiottua teelmystä.
Aion kokeilla tätä ensin kanaverkolla. Jäänee nähtäväksi, mitä tuleman pitää, tottapa siitäkin sitten kuvin esitelmöin (jahka sen aika on).
Tämä pöytä yläkerran työpajassa oli myös inspiroiva - vähänkö olis kiva tässä väkerrellä kankaanpainantaa summuuta hauskaa :)
8 kommenttia:

 1. Voi hyväänen aika, kertakaikkiaan, kaikkea ihanuuksia ja värejä. Kurpitsoista lähtien!! Ihastuin suunnattomasti siihen paperiseen seinävaatteeseen(kin). Samalla tyylillä voisi tehdä esim torkkupeitonkin (valetorkkupeitto). Olen tehnyt paperia tuolla systeemillä, siis se massajuttu ja sitten siivilöinyt sitä massaa viiraan ja olen saanut kivaa korttivärkkiä, silloin vielä kun tein kortteja.lamppu olisi kyllä hieno. Mitenkähän vaikeaa sitä kanaverkkoa olisi taitella, ei varmaankaan isosti??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua paperijuttu kyllä kiinnostaa kovasti - kädet jo syyhyää päästä kokeilemaan, vaan meinaa olla aikapulaa.
   Ja paperimassasta oon tehnyt kans arkkeja joulukortteja varten joskus muinoin. Muistaakseni kananmunakennot oli pääasiallinen matsku, kultahilettä sekaan ja vissiin jotakin sinistä väriä, kun sinisiä olivat... Mulla on vaan melko pieni sihtikehys, että hidasta oli ja kauan kuivuivat.
   Kanaverkko taittuu kyllä, mutta se voi olla hieman isosilmäistä... Kokeilen ainakin :)

   Poista
 2. Onpa siinä kurpitsaa! Hienosti tuunatut tähtiastiat niille. Nuo taitopajat ovat ihania. Minä olen tehnyt lampun paperimassaan dippaamalla tuli hyvä. Se mun lamppu on lattialla pidettävä pötkylä ja sisällä valot. Oiskohan kananverkko liian suurireikäistä,en tiedä. Kokeilemallahan sen näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitopajat on kyllä niin virikkeellisiä käyntipaikkoja, tekis mieli alkaa tehsdä sitä ja tätä, ja vähän tuotakin :)
   Sen kanaverkon reikäkoko mietityttää, vaan kokeilen ainakin - ensin pienesti. Sittenpä sen tietää. Ehtis vain jo kokeilemaan.

   Poista
 3. Minä meinasin ostaa kolme koristekurpitsaa, mutten sitten raaskinut. Ja teitillä on niitä kottikärrykaupalla! Voi hyvät hyssykät sentään teitä etelän ihmisiä... mää oon ihan kade.

  Toinen asia mistä mää oon kade, on Pohjanmaan käsityöapajat. Intsu niitä aina esittelee ja nyt sinäkin hyväkäs! Aivan mahtavia juttuja. Onhan meilläkin Taito ja tänä viikonloppuna käsityömessut, mutta joteskin ruoho on aina vihreämpää aidan takana.

  Kyllä se kanaverkko taipuu vaikka miksikä. Tuohon kastamisjuttuun voisit kokeilla sitä kaikkein pienisilmäisintä, niin on ainakin rähmällä pintaa mihin kiinnittyä. Olisin muuten viime syksynä mennyt Taitoon tommoselle rähmänkastamiskurssille, mutta arvaa pääsinkö?! No en, kun kaikki paikat täyttyivät sekunnissa ja mää oon hämäläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vissiin koristekurpitsat hinnoissaan... Täältä niitä sais ilman edestä :)
   Nuo Taitopajat ovat kyllä inspiroivia käyntipaikkoja - aivan pää täyttyy ideoista :)
   Mä visiteeraan aina tilaisuuden tullen E-P:n, K-P:n ja Pohjanmaan Taitomyymälöissä. Muuallakin aina kun vain sopivasti tielle sattuu.
   Saas havaata millaista sotkua saan aikaan kun alan verkon rähmäämiselle :D

   Poista
 4. Hienot tuunaukset. Kävit sitten kotikaupungissani :) Mitä muuta teillä oli täällä kierroksessa? Vanhan kaupungin kierros on mielenkiintoinen. Kävin kierroksella juuri viime viikolla tyhypäivänä, Täytyypä käydä itsekin hakemassa tuota pellavapaperiarkkia, koska olen yrittänyt tehdä tuollaista vessapaperista, mutta ei ole onnistunut. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkolassa tällä kertaa tuo Taitopajailu, ja keilailua, yks luento peruuntui, joten syysmarkkinat torilla. Neristanin kierrokselle kesäaika olisi tietty parasta aikaa. Mulla tämä oleminen on tällaista E-P:n ja K-P:n välillä sahaamista :) (ja lisukkeeksi vielä Pohjanmaan maakunta :)).
   Vessapaperi yksistään taitaa olla liian huokoista, vettyneet kananmunakennot mukaan soseutettuna voinee tuottaa paremmin tulosta - ainakin paperiarkkia saa tehtyä jos ei muuta... Ehtisi nyt vaan edes kokeilla tuota arkkia ja sitä kanaverkkoa :)

   Poista