23.9.2013

Tutte le strade portano a Roma


No teistä en tiedä, viekö ne kaikki Roomaan, mutta lentokoneella sinne ainakin pääsee :)

Tälle vuodelle osui muutaman vuoden paussin jälkeen kaksi unelmareissua; kevään Egypti-turnee - http://mitamilloinkin.blogspot.fi/2013/04/egyptin-ihmeita_25.html - ja nyt kävähytettiin "tyttö"porukalla Roomassa.

Tämän yhteisen matkan suunnittelu aloitettiin n. parisen vuotta sitten ja jossakin vaiheessa päädyttiin Roomaan, tammikuussa tilattiin reissu ja viime viikko sitten vierähti kohteessa historiallisia monumentteja tutkaillessa. Rooma otettiin muuten haltuun kävellen -> olisi vain pitänyt ottaa mukaan askelmittari; uskoisin lukemien olleen suht mittavia :) Ensimmäisenä päivänä tosin ostin uudet kengät (italialaiset tietty ja hyvät oli tallustella, vaikka uudet olivatkin), kun päkiät oli illasta hellänä liian ohutpohjaisten kenkien ansiosta -> hyvä syy ostaa kengät!

Mitäpä sitä reissusta muuta kuin että nähtävää riitti kun tallusteltiin Vatikaani läpikotaisin, Piazza Navona, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Colosseum ja mitä kaikkea - ja mukavaa oli. Mutta miksei olisi ollut mukavaa, kun reissuseurue tuntee toisensa läpikotaisin. Tyttöporukka koostuu "vanhasta jengistä"; neljä meistä osui aikoinaan 6/7-vuotiaina koulun ekalle luokalle ja viides jäsen tuli mukaan samalle luokalle keskikoulussa 11/12-vuotiaita ollessamme. Jos on Roomalla pitkä historia, niin sitä on myös meidän tyttökerholla :D

Ohessa muutama kuvakulma di Roma:

Katoissa riitti maalauksia...
Tässä erään rakennuksen sisäänkäyntiaula.
Kadulta näkymä sisäpihalle. Auto pysynee tuolla paremmin tallessa.
Katu, joka vei Vatikaaniin. Taustalla siintää Pietarin kirkko.
 Paavilla on melko hulppea työpaikka.
Mosaiikkityöt kirkon ylätasanteella - pikkutarkkaa suunnittelua.

Kavuttiin 320 rappua Vatikaanin korkeimpaan näköalatorniin. Sieltä oli hyvä zoomailla kirkon aukealle.
Riittävän korkea rauta-aitaus varmistaa tornissa pysymisen.
Ja taas ne kolmisensataa rappua alas tornista, eri reittiä tosin kuin ylösnousu. Kapeita kulkureittejä - ehkei ahtaanpaikankammoiselle oikein unelmajuttu :)


Vatikaanin museossa riitti käveltävää, salista saliin on mitä prameampaa nähtävää.
Vatikaanin museosta oli kaunis ulostuloportaikko.
Vanhaa Roomaa matkalla Colosseumiin.
Leijonanluolat Colosseumilla. Täällä on kansa hurrannut verisiä taistoja katsellessaan... Raakaa on elo ollut jo aikojen alusta :(


Roomaa halkova Tiber-joki. Vihertävä sellainen.
Kauniita ovia oli joka paikassa.
Rooma on rakennettu Rooman päälle. Tässä pala vanhaa, nykyistä matalampaa Roomaa.
Rakennukset ovat liki kauttaaltaan kovasti kruusattuja.
Kiva idea laittaa ruukkuihin aitakasvillisuutta.
Turistimenuja ei voinut välttää keskustassa.
Totesimme, että Rooman ruoka oli yllättävän mautonta meikäläisten makumaailmaan. Toki pari perfettoa annosta osui kohdalle pienissä tavernoissa.
Piazza Navonan taiteilijoilla oli kauniita akvarellimaaluksia. Tosin osa kauppiaista myi prikulleen samanlaisia töitä :)
Pikkuusen tyyriimpi kauppakatu :)
Rooman ainoa pyramidi oli paketissa restauroinnin takia. Noh, tulipa jo keväällä nähtyä ne Gizan pyramidit.
Vuoristoa...Paluumatkalla pakaasit katosivat ilmeisesti Amsterdamissa koneen vaihdon yhteydessä, joten Helsingistä lennettiin kevyillä kantamuksilla Vaasaan. Viidestä yksi sai laukkunsa heti Helsingissä, kolme (minä mukaanlukien) seuraavana päivänä ja yksi vielä odottelee (on jo saanut ilmoituksen, ettei se kaukana ole)...
Todettiin, että mitä siitä - reissu oli upea, joten tätä pientä sattumusta ei just huomioida :)

Matkailu avartaa -lause pitää niin paikkaansa. Mutta nyt pysytellään kotikulmilla :) ja unelmoidaan uusista reissuista joskus hamassa tulevaisuudessa...


6 kommenttia:

 1. Kiitos kun sain tällätavalla olla mukana Rooman matkalla. Roomassa en ole käynyt Italiassa kyllä muuten. Voi mä niin tykkään katsella ja lukea matkakertomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit Roomassa :) Samoin minä tykkään "reissata" blogien matkakertomusten välityksellä.
   Sattuneesta syystä tälle vuodelle osui kaksi harkittua reissua, muutoin ne ovat tavanneet tupsahtaa pienellä varoitusajalla.
   Käyppääse vielä katsastamassa pyramiditkin, tämän jutun alkupäässä on linkki huhtikuun matkalle. Pääsee sinne toki blogiarkiston huhtikuun kohdaltakin :)

   Poista
 2. Vilukissi täällä, huomenia. Koneeni ei tahdo suostua antamaan kommentointia bloggeriin, se laittaa sen kuka kommentoi sitten kirjoittamani kommentin päälle ja siinä se sitten on ja pysyy ja mikään nappula ei toimi, mutta anonyymina voinen kommentoida. Voi kun tietäis, mitä taas olen onnistunut täältä hävittämään, koneeltani siis. Kiitos Rooman matkasta! Heti kun selkänsä kääntää, niin joku matkustaa! Ihania kuvia, paljon näkee ja kuulee, vaikka vain oman koneen ääreltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietsikan toimimattomuutta on vissiin liikkeellä - mullakin läppäri hidastelee... Alkaa vissiin olla täynnä. Kuvia jo siirsin ulkoiselle muistikortille!
   :D Niin, tämä reissu tuli tänne puskista, toisin kuin se aiempi Egypti, jota hehkutin jo etukäteen... Nyt pysytellään poissa maailmalta ja väkerrellään kotomaan kamaralla ja katsellaan syksyn etenemistä ;)

   Poista
 3. Voi, varmasti oli ihana reissu ja hyvä tyttöporukka. Mulla on kans kauhea matkakuume, jonnekin ois pian päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli huippu, kohde ja seura parasta a-luokkaa, ja hyvin tultiin juttuun paikallisten kanssa, kun asuttiin kuin normi roomalaiset keskustan kerrostalokolmiossa :)
   Näköjään on niin, että nälkä kasvaa syödessä -> mitä enemmän reissaa, sitä tiuhemmin tulee katsottua uusia matkakohteita... :o

   Poista