9.5.2013

Puut ja tarhat - muuttuvia tekijöitä

Kevätaika innostaa, vaikka ei niin suunnittelisikaan innostuvansa.
Nyt sai kauhian isoo tuoksuvatukkapuska lähdön, tai oikeammin siirron reunamille, pois pihakeskiöstä. Paikka kaivettiin (= traktori kauhoineen) puhtaaksi tuoksuvatukan juurista (ainakin suurimmasta osasta), uutta maata tilalle, suodatinkangas ja päälle kivituhkaa -> jota on vielä viime kesältä reipas kasa jäljellä :) Istutusten kuoppiin tuli reilu satsi havu- ja rodomultaa, reilusti vettä sekä vielä mustaa multaa loppusilaukseksi.


Tilalle tuli havupöheikön alku. Ryhmään valikoitui pari kartiotuija brabanttia, timanttituija, pilarikataja ja vielä hidaskasvuinen kartiovalkokuusi. Yksi pieni tuiviokin pääsi kivenkoloon levittäytymistä odottamaan.

Loppusilaukseksi siippa sahasi muutaman askelman vastakaadetusta koivusta - uudelle kivellekin olisi vielä paikka vapaana... Onneksi on se traktori etukauhoineen :)


Kuvan etureunalla tönöttää jäljelle jäänyttä ja leikeltyä angervopuskaa - lienee rusopajuangervoa.
Kivituhkalla silattu alue on pyöristettyreunainen, joten jäljelle jäänyt alue pitää muistaa vielä kylvää nurmelle.


Vappupäivänä käväästiin mökkisaaressa risu/puusavottatalkoissa ahertamassa kera muiden mökkiläisten. Lahovikaasia kaatui niin keskeltä saarta kuin rantamiltakin. Ja mikäs se oli arskan helottaessa taivaalla näissä maisemissa savotoida (sabotoida :) ).



Ja kas näin on päästy pyramideista yli ja uudet jutut saaneet tilaa kovalevyltä :D

2 kommenttia:

  1. Tuli tosi hyvän näköistä! Ihanaa, kun jätetään (tai tuodaan) kiviäkin tontille. Ne kuuluvat puutarhaan! Säkin tavallaan rakennat nyt omaa pyramidiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kyllä tuo entisen tuoksuvatukkapöheikön voittaa mennen tullen \o/ Ja tulipa käytettyä saatu lahjakortti kerrasta :)
    Niiiiin, jos nuo leikkais pyramidin mallisiksi, jahka ensin vähän kasvavat... :)

    VastaaPoista